viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Nautaa, salviavoita ja grillibataatit

04.06.2019 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Yksinkertaista, helppoa ja maistuvaa. Finn angus -karjan maminha-lihaa, salviavoita ja grillibataatteja, kaikki valmistuvat kuin itsestään grillissä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

30 min + 2 h maustumiseen

*

800 g marmoroitunutta naudan ulkofileetä

3 rkl rub-mausteseosta

*

Salviavoi:

200 g voita huoneenlämpöisenä

1 dl salvianlehtiä hienonnettuna

1/2 tl suolaa

*

Grillibataatit:

4 bataattia

foliota

Valmistusohje

1. Tee ensin salviavoi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää lopuksi hienonnettu, tuore salvia sekä suola. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
2. Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua tunnin ajan.
3. Kääri bataatit folioon. Kypsennä uunissa tai grillissä kuvun alla, noin 200 asteessa 45–60 minuuttia.
4. Grillaa maustunut liha mehukkaan kypsäksi (sisälämpö 54 astetta eli medium). Anna vetäytyä hetki leikkuulaudalla tai tarjoiluastiassa.
5. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita.
6. Avaa foliota kypsien bataattien ympäriltä. Tee veitsellä viilto bataatin pintaan ja purista bataatti auki uuniperunan tapaan. Tarjoile liha ja bataatit vaahdotetun salviavoin kanssa.

Vinkki: Salviavoihin voi käyttää maun mukaan myös muita kesäyrttejä.

Viinisuositus

Valdifalco Morellino di Scansano 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Toscana
16,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka
Pääruoka

Kesäkaali-halloumipihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Klassikkoyhdistelmä: punaviini ja pihvi – katso täydelliset pihviviinit!

28.10.2021 Viinilehden toimitus

Viiden tähden huippuviini ja suussa sulava hirvitournedos – syysillallinen parhaimmillaan!

Kaupallinen yhteistyö

18.10.2021 Viinilehden toimitus

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä