Munakoiso-tomaattirigatoni

Resepti
Munakoiso-tomaattirigatoni

Munakoiso-tomaattirigatoni tuo väriä päivällispöytään, eikä kukaan pääse haukkumaan kasvisruokaa mauttomaksi.

Ainekset

4 annosta
kasvis, munaton
20 min + 20 min paistamiseen ja keittämiseen
*
1 pieni munakoiso
1 tl suolaa
500 g terttukirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 dl tomaattimehua
1 rkl kasvisfondia
1 dl oliiveja
1 dl tuoreita basilikan lehtiä
2 rkl oreganoa hienonnettuna
*
Lisäksi:
250 g rigatoni-pastaa
vettä
suolaa
1 dl pecorino-juustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. ”Itketä” munakoisoja 10 minuuttia.
2. Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi talouspaperilla. Paahda munakoisoviipaleita 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia munakoisoviipaleiden paksuudesta riippuen, kunnes munakoisot ovat kuivahtaneet ja ruskistuneet hieman.
3. Pese kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
4. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle valkosipulit ja munakoisot. Paista pari minuuttia.
5. Lisää pannulle kirsikkatomaatit terttuineen, tomaattimehu, kasvisfondi ja oliivit. Jatka paistamista keskilämmöllä vielä viisi minuuttia, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet.
6. Lisää joukkoon basilikanlehdet ja oregano. Nosta pannu liedeltä ja peitä kannella.
7. Keitä rigatoni-pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta lävikössä.
8. Kaada pasta tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon munakoiso-tomaattiseos. Lisää päälle raastettua pecorinoa.

Viinisuositus

Cecilia Beretta Ripasso 2015

434797, Alkon tuotesivu
Punaviini / DOC Valpolicella Ripasso Superiore / Veneto, Italia
Cecilia Beretta
Corvina, Corvinone, Negrara, Rondinella
15,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tomaatin hapokkuus ja pecorinon suolaisuus pehmentävät miellyttävästi viinin jo valmiiksi pehmeää suutuntumaa ja tuovat viinin makeaa luonnetta esiin. Ripasson mausteisuus ja kuivattujen hedelmien aromit sopivat mainiosti munakoison ja oliivien seuraan. Yrttisen viinin rustiikkisuus ja annoksen selkeäpiirteinen rehellisyys toimivat mainiosti yhdessä. Nam!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä