Minttupesto-karitsa ja perunat suolakuoressa

Liharuoka
Minttupesto-karitsa ja perunat suolakuoressa

Lautasella maistuvat pääsiäisen maut minttu ja karitsa, lasissa espanjalainen punaviini. Tarjoa minttupesto-karitsa suolakuoressa kypsennettyjen perunoiden, pähkinävoin ja uunissa paahdettujen uuden sadon porkkanoiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, munaton
35 min
*
800 g karitsan ulkofileetä
2–4 rkl voita tai öljyä
*
Minttu-pistaasipesto:
2 dl (30 g) tuoretta minttua
1 dl (10 g) tuoretta basilikaa
2 dl rypsiöljyä
1 iso valkosipulinkynsi raastettuna
30 g pistaasipähkinöitä
1/3 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
*
Perunat suolakuoressa:
600 g varhaisperunoita
2 kg karkeaa merisuolaa
*
Pähkinävoi:
200 g voita
*
Lisäksi:
300 g naattiporkkanoita (pieniä)

Valmistusohje

1. Aloita perunoiden valmistuksella. Kaada puolet suolasta uunivuokaan ja nosta päälle perunat. Kaada loput suolat perunoiden päälle niin, että ne peittyvät. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Halutessasi kypsennä samaan aikaan uunissa myös leivinpaperin päälle uunipellille levitellyt naattiporkkanat.
2. Valmista pesto. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja nosta pesto jääkaappiin maustumaan.
3. Nosta lihat huoneenlämpöön ja poista mahdolliset kalvot pinnoilta. Kuumenna voi tai öljy pannulla. Paista fileitä pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Lusikoi pestoa valmiiden lihojen pintaan.
4. Laita lihat maustumaan ja vetäytymään hetkeksi tarjoiluastiaan. Peitä astia hennosti foliolla, jätä pieni rako folion ja astian väliin, jotta liika kuumuus pääsee pois eivätkä lihat ylikypsy.
5. Tee pähkinävoi. Kuumenna voita pienessä kattilassa. Älä sekoita voita vaan anna hera- ja rasvaosan erottua. Kun pohjimmainen heraosa on kauniin ruskeaa, nosta kattila liedeltä. Varo polttamasta voita pohjaan.
6. Kokoa annos. Leikkaa ulkofileet muutamaan osaan. Tarjoa liha peston kanssa. Naputtele perunoiden suolakuori auki pöydässä ja tarjoile perunat pähkinävoin kanssa. Tarjoa lisukkeena paahdettuja naattiporkkanoita.

Viinisuositus

Perelada 5 Finques Reserva 2015

439957, Alkon tuotesivu
Punaviini / DO Empordà / Katalonia, Espanja
Castillo Perelada
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Grenache Noir, Merlot, Monastrell, Samsó, Syrah
16,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin lähes hillomaisen hedelmäiset aromit toimivat kuin annoksen makeana lisäkkeenä. Peston ja voin pähkinäisyydet tuovat esiin viinistä sen kypsiä vivahteita esiin. Mediumkypsä liha pehmentää viinin tanniinisuutta. Viinin vieno minttuisuus ja paahteisuus viimeistelevät täydellisen yhdistelmän ruoan kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä