viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Minttupesto-karitsa ja perunat suolakuoressa

11.04.2019 Alex Nurmi + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Karitsa on kevään herkkua! Viinin lähes hillomaisen hedelmäiset aromit toimivat kuin annoksen makeana lisäkkeenä. Peston ja voin pähkinäisyydet tuovat esiin viinistä sen kypsiä vivahteita esiin. Mediumkypsä liha pehmentää viinin tanniinisuutta. Viinin vieno minttuisuus ja paahteisuus viimeistelevät täydellisen yhdistelmän ruoan kanssa. Nam!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

35 min

*

800 g karitsan ulkofileetä

2–4 rkl voita tai öljyä

*

Minttu-pistaasipesto:

2 dl (30 g) tuoretta minttua

1 dl (10 g) tuoretta basilikaa

2 dl rypsiöljyä

1 iso valkosipulinkynsi raastettuna

30 g pistaasipähkinöitä

1/3 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria rouhittuna

1 dl parmesaanijuustoa raastettuna

*

Perunat suolakuoressa:

600 g varhaisperunoita

2 kg karkeaa merisuolaa

*

Pähkinävoi:

200 g voita

*

Lisäksi:

300 g naattiporkkanoita (pieniä)

Valmistusohje

1. Aloita perunoiden valmistuksella. Kaada puolet suolasta uunivuokaan ja nosta päälle perunat. Kaada loput suolat perunoiden päälle niin, että ne peittyvät. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Halutessasi kypsennä samaan aikaan uunissa myös leivinpaperin päälle uunipellille levitellyt naattiporkkanat.
2. Valmista pesto. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja nosta pesto jääkaappiin maustumaan.
3. Nosta lihat huoneenlämpöön ja poista mahdolliset kalvot pinnoilta. Kuumenna voi tai öljy pannulla. Paista fileitä pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Lusikoi pestoa valmiiden lihojen pintaan.
4. Laita lihat maustumaan ja vetäytymään hetkeksi tarjoiluastiaan. Peitä astia hennosti foliolla, jätä pieni rako folion ja astian väliin, jotta liika kuumuus pääsee pois eivätkä lihat ylikypsy.
5. Tee pähkinävoi. Kuumenna voita pienessä kattilassa. Älä sekoita voita vaan anna hera- ja rasvaosan erottua. Kun pohjimmainen heraosa on kauniin ruskeaa, nosta kattila liedeltä. Varo polttamasta voita pohjaan.
6. Kokoa annos. Leikkaa ulkofileet muutamaan osaan. Tarjoa liha peston kanssa. Naputtele perunoiden suolakuori auki pöydässä ja tarjoile perunat pähkinävoin kanssa. Tarjoa lisukkeena paahdettuja naattiporkkanoita.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä