Mausteinen lihapata

Resepti
Mausteinen lihapata

Joulumausteet taikovat lämpimän ja rikkaan makumaailman sekä suolaisiin ruokiin että makeisiin herkkuihin.

Ainekset

6 annosta
gluteeniton, laktoositon
25 min + kypsennys 2 tuntia
*
1 kg naudan sisä- tai paahtopaistia
1 valkosipulinkynsi
6 salotti- tai pikkusipulia
2 rkl voi-öljyseosta
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl fariinisokeria
3 dl vettä
2 rkl lihafondia
3 dl punaviiniä
1–2 kanelitankoa
4 neilikkaa
1 tähtianis
1 tl inkivääriä
6 vihreää kardemummaa
3 maustepippuria
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
*
Tarjoiluun:
Uunijuureksia (esim. lohkoperunoita, lanttukuutioita, porkkanoita ja palsternakkoja)

Valmistusohje

1. Ota paisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja leikkaa se 5 cm:n kuutioiksi. Leikkaa valkosipulin yläosasta pois viipale, jätä sipuli kuitenkin kokonaiseksi. Kuori pikkusipulit.
2. Ruskista lihapalat pannulla voi-öljyseoksessa parissa erässä ja siirrä pataan. Lisää pannulle vähän voita, tomaattipyree ja fariinisokeri sekä sipulit. Kuumenna hetki sekoitellen ja siirrä pataan. Lisää pataan myös valkosipuli. Huuhtele pannu vedellä ja kaada lihojen päälle. Lisää lihafondi, viini ja mausteet pataan.
3. Kuumenna pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta, kunnes se porisee kunnolla. Peitä pata kannella, laske lämpö 175-asteeseen ja kypsennä 1,5–2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
4. Poista padasta valkosipuli, tähtianis ja kanelitangot ennen kuin nostat padan pöytään. Tarjoa pata rosmariinilla maustettujen uunijuuresten kanssa.

Viinisuositukset

Vanha maailma

Villalta Valpolicella Ripasso 2014

431777, Alkon tuotesivu
Punaviini / DOC Valpolicella Ripasso Superiore / Veneto, Italia
GI
Corvina, Molinara, Rondinella
13,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mausteisen lihapadan seuraan kannattaa valita mehevän muheva, lähes hillomainen ja mausteinen viini.

Uusi maailma

Concannon Livermore Petite Sirah 2012

478717, Alkon tuotesivu
Punaviini / Livermore / Kalifornia, Yhdysvallat
Concannon
Petite Sirah
13,32 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Kalifonialainen sirah sopii mausteisen lihapadan ja riistan seuraan.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä