Maksamousse-leivät

Resepti
Maksamousse-leivät

Samppanjan perinteinen kaveri on briossileivän päällä nautittu ankanmaksapatee. Suomalainen versio valmistetaan paahtoleivästä sekä maksamakkarasta ja nautitaan kuohuviinin kera, mausta tinkimättä.

Ainekset

30 pientä leipästä
munaton
valmistusaika 30 min
*
1 salottisipuli
1 rkl voita
1/2 dl valkoviiniä
4-5 oksaa timjamia
300 g maksamakkaraa
1 dl kuohukermaa
*
Lisäksi:
pursotinpussi
15 palaa paahtoleipää
50 g voita
*
Koristeluun:
tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuullota sipulit voissa pannulla tai pienessä kattilassa. Lisää viini ja timjaminoksat ja hauduta, kunnes viini on haihtunut.
3. Poista timjaminoksat sipuliseoksesta.
4. Soseuta maksamakkara, kerma ja sipuliseos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi mousseksi.
5. Siirrä mousse pursotinpussiin, säilytä jääkaapissa.
6. Irrota piparimuotilla paahtoleipäviipaleista yhteensä noin 30 palaa. Tai leikkaa leipäviipale kahtia, jos et halua käyttää muottia.
7. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista parissa erässä leipiin molemmin puolin kaunis väri. Voita saa olla runsaasti.
8. Pursota paistetuille jäähtyneille leipäpaloille nokare maksamoussea ja koristele timjamilla.

Kuohuviinisuositus:

Bernard-Massard Premium Dry

959617, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Luxemburg
Caves Bernard-Massard
Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Blanc
13,78 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä