Makeaksi grillattu pizza

Resepti
Makeaksi grillattu pizza

Yllätä vieraasi ja valmista grillissä jälkiruoka. Makeaksi grillattu pizza ja lasillinen cavaa maistuvat myös kesäbrunssilla.

Ainekset

4 annosta/pizzaa
munaton
45 min + 45 min kohottamiseen
*
1 1/2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 rkl rypsiöljyä
3 dl durumvehnäjauhoja
*
Täytteet:
4 rkl Nutellaa tai maapähkinävoita
100 g mansikoita
100 g vadelmia
50 g valkosuklaata
vaahtokarkkeja

Valmistusohje

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää sokeri, suola, kaneli ja kardemumma, sekoita.
2. Siivilöi jauhot sekaan pikku hiljaa ja vaivaa taikinasta käsin kimmoisa. Kaada lopuksi öljy ja vaivaa taikinasta kiinteä pallo. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 45 minuuttia.
3. Painele tai kauli taikinasta neljä pyöreää pizzapohjaa.
4. Paista pohjia grillissä muutama minuutti per puoli, kunnes ne ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä hieman, ennen täytteillä viimeistelyä.
5. Levitä hieman jäähtyneiden pizzapohjien päälle Nutella tai maapähkinävoi. Ripottele pinnalle marjat sekä vaahtokarkit.
6. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lusikoi se pizzojen päälle.

Viinisuositus

Castellblanc Rosado Cava Medium Dry

528017, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / DO Cava / Espanja
Castellblanc
Garnacha, Trepat
10,49 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Pizzan paahteinen aromi tuo hauskasti esiin viinin kypsän marjaista aromikkuutta. Marjat ja kuohuviinin punertavasävytteinen aromikkuus täydentävät maukkaasti toisiaan. Viinin kuplat tuovat yhdistelmään raikkautta ja korostavat pizzan pähkinäisiä ja marjaisia vivahteita. Makeudet ovat tyylikkäässä tasapainossa. Tyylikäs lopetus!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä