Maissileipää, grillattuja jättirapuja ja artisokkamajoneesia

Resepti
Maissileipää, grillattuja jättirapuja ja artisokkamajoneesia

Ainekset

6 annosta alkupalana
*
Jättiravut:
1 ps (500 g) raakoja tikkerirapuja
2 rkl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi raastettuna
3 cm pätkä inkivääriä raastettuna
1 limetin mehu ja kuori raastettuna
*
Maissileipä:
150 g voita + nokare vuoan rasvaamiseen
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 dl piimää
1 1/2 dl maissijauhoja
1 1/2 dl polentaryynejä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
*
Artisokkamajoneesi:
2 dl majoneesia
1/2 prk (290 g) säilöttyjä artisokansydämiä
1 appelsiinin kuori raastettuna
1/2 appelsiinin mehu
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
*
Lisäksi:
Limetin lohkoja ja tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Sulata tiikeriravut yön yli jääkaapissa.
2. Valuta ravut. Sekoita marinadi seesamiöljystä, valkosipulista, inkivääristä ja yhden limetin mehusta sekä raastetusta kuoresta.
3. Yhdistä ravut ja marinadi kulhossa. Kelmuta ja anna maustua ainakin 4 tuntia.
4. Valmista maissileipä. Sulata voi ja lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi.
5. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi piimä.
6. Yhdistä kuivat aineet ja maissinjyvät. Kääntele voiseokseen.
7. Kaada taikina noin 20×30 cm rasvattuun uunivuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia tai kunnes maissileipä on juuri ja juuri kypsynyt.
8. Anna leivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta ja kuutioit.
9. Soseuta artisokkamajoneesin ainekset sauvasekoittimella. Tarkista maku.
10. Laita tiikeriravut grillivartaisiin ja grillaa kypsiksi.
11. Tarjoa ravut maissileivän, artisokkamajoneesin ja limetin lohkojen kera, koristele tuoreella korianterilla.

Vinkki:
Reseptistä tulee maissileipää yli tarpeen, mutta se on täydellistä yöherkutteluun viinin tai kylmän oluen kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä