Maa-artisokka-sienipizzat

Resepti
Maa-artisokka-sienipizzat

Maa-artisokka-sienipizza on hauskaa vaihtelua peruspizzalle. Tomaattisoosin virkaa toimittaa smetana.

Ainekset

8 kpl
munaton, kasvis
30 min + 10 min paistamiseen
*
10 g hiivaa
2 1/2 dl vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
noin 6 dl jauhoja
*
Täytteet:
2 dl smetanaa
4 maa-artisokkaa
400 g metsäsieniä paistettuna
200 g juustoraastetta
1 dl rakuunaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy.
2. Sekoita suola ja jauhot keskenään ja lisää nesteeseen.
3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota puoli tuntia.
4. Valmistele täytteet taikinan kohotessa. Pese maa-artisokat, viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Paista sienet kypsiksi pannulla.
5. Kauli tai painele pizzataikina pieniksi pyöreiksi kiekoiksi. 6. Levitä pizzojen pinnalle smetanaa, maa-artisokaviipaleita, sieniä, juustoraastetta sekä hienonnettua rakuunaa.
6. Paista pikkupizzoja leivinpaperoidulla uunipellillä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Viinisuositus

Spürnasen Riesling Brut 2016

536987, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Deutscher Sekt Pfalz / Saksa
Spürnasen
Riesling
15,30 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin puhdaspiirteinen hedelmäisyys ja sitä korostavat kuplat tuovat pizzojen täyteläiseen suutuntumaan raikkautta. Rieslingin eloisa hedelmäisyys sekä sienten ja maa-artisokan maanläheiset vivahteet toimivat vastakkaisina makuina herkullisesti yhdessä. Tasapainoisen harmoninen kokonaisuus.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä