Luumuinen juurestagine ja tabbouleh-salaatti

Resepti
Luumuinen juurestagine ja tabbouleh-salaatti

Luumuinen juurestagine yllätti tekijänsäkin maukkaudellaan. Kerrassaan mainio kasvisruoka, jossa juureksista, hedelmistä ja mausteista syntyy täydellinen pata, joka ei lihaa kaipaa.

Ainekset

4 annosta
maidoton, munaton, vegaani
40 min + 1 h kypsennykseen
*
4 porkkanaa
1 keskikokoinen lanttu
1/2 mukulaselleri
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 rkl oliiviöljyä
vettä
4 luumua
12 taatelia
lehtipersiljaa hienonnettuna
*
Ras el hanout:
2 tl hienonnettua juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
2 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettuja korianterin siemeniä
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl jauhettua maustepippuria
*
Tabbouleh:
250 g bulguria
vettä
suolaa
1/2 kurkku
1 valkosipulinkynsi
4 tomaattia kuutioina
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
6 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Valmista ras el hanout -masteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään.
3. Kuumenna taginepata tai käyttä valurautapataa. Lisää pataan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota hetki.
4. Lisää juurekset. Kuullota myös juureksia hetki. Mausta ras el hanout -mausteseoksella.
5. Lisää vettä sen verran, että tuotteet peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kanen alla noin tunnin.
6. Paloittele padan kypsyessä kivettömät luumut neljään osaan ja poista taateleista kivet. Lisää ne pataan tunnin kypsymisen jälkeen ja hauduta vielä 10 minuuttia.
7. Valmista padan kypsyessä myös tabbouleh. Keitä bulgur suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi.
8. Kuori kurkku ja valkosipuli. Kuutio kurkku ja tomaatit. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
9. Lisää kasvikset, yrtit, öljy ja sitruunan raastettu kuori bulgurin sekaan. Mausta 2 rkl sitruunamehua, suolalla ja pippurilla.
10. Ripottele taginepadan pintaan juuri ennen tarjoilua lehtipersiljaa. Tarjoile pata tabboulehin kanssa.

Viinisuositus

Ca’Marrone Gran Marrone Appassimento Organic 2017

941047, Alkon tuotesivu
Punaviini / IGT Puglia / Apulia, Italia
Casa Marrone
Primitivo
14,98 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin hillomaisen makeat vivahteet ja mausteisuus sointuvat herkullisesti mehevään, samankaltaisia makuja tarjoilevaan pataan. Viinin vieno makeus taittaa maukkaasti ruoan mausteisuutta ja hento kahvisuus tuo yhdistelmään lisävivahdetta. Maukas.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä