viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Laskiaispulla
Yleinen

Laskiaispullahodari

04.03.2019 Resepti: Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
8 annosta

Perinteinen laskiaispulla muuntautuu hauskasti hodariksi. Parasta nautittuna pulkkamäen jälkeen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8 kpl

20 min + 2 h kohottamiseen, paistamiseen

*

1 pkt pakastepullataikinaa (esim. Vaasan kotiuunin)

1 muna

3 rkl raesokeria

1 1/2 dl kuohukermaa

1 tl vanilijasokeria

noin 1 dl vadelmahilloa

150 g mantelimassaa

Valmistusohje

1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Muotoile taikinasta 8 pitkulaista pientä pullaa. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä vähintään puoli tuntia.
3. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
4. Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin. Laita vadelmahillo toiseen pursotuspussiin.
5. Muotoile mantelimassasta 8 pitkulaista ”nakkia”.
6. Halkaise jäähtyneet pullat, pursota väliin kermavaahtoa. Asettele mantelimassanakki pullan väliin ja pursota vadelmahillosta ”ketsuppiraidat”. Tarjoa laskiaishodarit kuten laskiaispulla kahvin kanssa tai jälkiruoaksi.

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Jälkiruoka

Laskiaispullavohveli

time Created with Sketch.
20 min
Leivonnainen
Pääruoka

Tuunattu hernekeitto

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka

Lue lisää

3 x viini laskiaispullalle

07.02.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä