viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lasimestarin lohi

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista lohifileen palasta selkäpiikit. Leikkaa fileestä pois rasvaiset osat. Levitä suola kalan lihapuolelle ja anna kraavaantua yli yön jääkaapissa. Valmista etikkaliemi keittämällä kaikkia liemen aineksia yhdessä viitisen minuuttia. Pane liemi jäähtymään jääkaappiin. Seuraavana päivänä leikkaa lohesta nahka pois ja poista myös rumat tummat osat fileen nahkapuolelta. Leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g hyvää kotimaista meri- tai kirjolohta

1–2 rkl karkeaa merisuolaa

Liemi

5 dl vettä

1,5 dl väkiviinaetikkaa

1,5 dl sokeria

2 kpl laakerinlehteä

noin 10 kpl valkopippuria

1 tl sinapinsiemeniä

punasipulia

porkkanaa

Valmistusohje

Poista lohifileen palasta selkäpiikit. Leikkaa fileestä pois rasvaiset osat. Levitä suola kalan lihapuolelle ja anna kraavaantua yli yön jääkaapissa. Valmista etikkaliemi keittämällä kaikkia liemen aineksia yhdessä viitisen minuuttia. Pane liemi jäähtymään jääkaappiin.

Seuraavana päivänä leikkaa lohesta nahka pois ja poista myös rumat tummat osat fileen nahkapuolelta. Leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Asettele lohikuutiot ja porkkana- sekä sipuliviipaleet kerroksittain astiaan. Kaada liemi päälle. Lohi on valmista seuraavana päivänä ja säilyy kylmässä usean päivän ajan.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä