Lampaanfileetä voitaikinassa

Halkaise purjot ja huuhdo multa hyvin pois juoksevan veden alla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, laita viipaleet kattilaan miedolle lämmölle ja haihduta liika vesi pois. Lisää kerma ja keitä hetki miedolla lämmöllä, kunnes kerma kiehuu sakeaksi. Mausta valkosipulilla, pippurilla ja suolalla. Ruskista lampaanfilee kevyesti pannulla, mausta pippurilla ja suolalla ja sivele pintaan Dijon-sinappia. Kaaviloi voitaikina levyksi ja […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g lampaan ulko- tai sisäfileetä (kalvoista puhdistettuna)

n. 400 g purjoa

2 dl kuohukermaa

1/2 dl Dijon-sinappia

3 - 4 valkosipulin kynttä tai maun mukaan enemmänkin

n. 300 g voitaikinaa

1 kananmuna voiteluun

mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

Halkaise purjot ja huuhdo multa hyvin pois juoksevan veden alla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, laita viipaleet kattilaan miedolle lämmölle ja haihduta liika vesi pois. Lisää kerma ja keitä hetki miedolla lämmöllä, kunnes kerma kiehuu sakeaksi.

Mausta valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.

Ruskista lampaanfilee kevyesti pannulla, mausta pippurilla ja suolalla ja sivele pintaan Dijon-sinappia. Kaaviloi voitaikina levyksi ja jaa neljään osaan. Voitele levyt kananmunalla. Nosta jokaisen levyn keskelle purjomuhennosta ja sen päälle lampaanfilee. Taita reunat tiiviisti fileen ympärille ja paina kiinni. Käännä saumapuoli alaspäin ja voitele pinta kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 – 15 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa tuoreiden vihannesten ja paistettujen sienien kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla