viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Lammas-mustatorvisienipata

09.11.2017 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo

Lammas, potka, sienet niistä syntyy maistuva pata. Lammas-mustatorvisienipata tarjoillaan polentan sekä mallasporkkanoiden kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton

35 min + 8 h kypsymiseen

*

4 salottisipulia

1/2 palsternakka

4 potkaa, lammas (tai karitsa)

5 dl olutta, maltaista ja matalasti humaloitua (esim. Bajuvator Doppelbock)

4 dl lihalientä

1 dl mustatorvisieniä kuivattuna

1 oksa persiljaa

2 oksaa timjamia

1 rkl siirappia

(suolaa ja mustapippuria)

*

Mallasporkkanat:

5 porkkanaa

2 tl oliiviöljyä

suolaa

1 rkl kaljamaltaita

*

Tarjoiluun:

polentaa

Valmistusohje

1. Kuori salottisipulit ja puolita. Kuori palsternakka ja leikkaa lohkoiksi.
2. Laita lammas-potkat pystyyn pataan. Kaada päälle lihaliemi ja nosta 225-asteiseen uuniin grillivastusten alle paahtumaan ilman kantta noin 15 minuutiksi.
3. Pese porkkanat hyvin, älä kuori. Laita pieneen uunivuokaan ja pyörittele porkkanat öljyssä. Mausta suolalla.
4. Kun potkat ovat ruskistuneet, ota ne ulos uunista. Laita porkkanat uuniin paahtumaan noin 30 minuutiksi. Kääntele porkkanoita kerran kesken paiston.
5. Ota porkkanat ulos, kun pinta on ruskistunut ja kuplii hieman. Jäähdytä ja säilytä tarjoiluun asti kylmässä.
6. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen keskilämmölle tai kiertoilmalle. Lisää loput padan ainekset suolaa ja pippuria lukuun ottamatta lampaiden sekaan. Varmista, että kuivatut sienet jäävät liemen alle. Peitä kevyesti foliolla.
7. Paahda uunissa noin 6-8 tuntia, kunnes potkat ovat niin kypsiä, että liha irtoaa luusta helposti haarukalla kokeiltaessa.
8. Pyörittele kaljamaltaat porkkanoihin ja lämmitä porkkanat 150-asteisessa uunissa.
9. Nosta potkat padasta ja laita pieneen vuokaan. Nosta vuoka uuniin porkkanoiden seuraan.
10. Poista yrttien rangat padasta ja keitä lientä kasaan, kun potkat ovat uunissa.
11. Mausta kokoon keittynyt liemi suolalla ja mustapippurilla ja lisää tarvittaessa siirappi.
12. Valmista polenta paketin ohjeiden mukaan. Kaada polenta tarjoiluvadille, asettele kuumat potkat sen päälle ja valuta liemi potkien päälle. Viimeistele puolitetuilla mallasporkkanoilla.

Vinkki: Valmista pata edellisenä päivänä vaiheeseen 8. asti. Jäähdytä potkat liemessä, siirrä jääkaappiin yön yli ja viimeistele ruoka ennen tarjoilua.

Viinisuositus

Richard Hamilton Colton's GSM 2015

Alkon tuotenro 1:

Punaviini South Australia
14,69 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä