viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kurpitsa-pestopasta

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Kurpitsa-pestopasta on syksyn hitti, joka syntyy ja tarjoillaan kurpitsasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis

40 min + 1 h maustumiseen

*

1 keskikokoinen kurpitsa

2 salottisipulia

100 g lehtikaalia

300 g spagettia

1 tl suolaa

vettä

2 rkl voita

suolaa

mustapippuria

parmesaania

*

Pikkelöidyt rusinat:

1 dl vettä

1/2 dl sokeria

1/4 dl väkiviinaetikka

100 g keltaisia rusinoita

*

Kurpitsapesto:

1 valkosipulinkynsi

200 g kurpitsaa (tuoretta)

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl parmesaania raastettuna

*

Rosmariinihunaja:

1 dl hunajaa

1/2 dl vettä

2 oksaa rosmariinia

Valmistusohje

1. Aloita rusinoiden valmistuksella. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Lisää rusinat ja anna maustua vähintään tunti, mieluiten yön yli.
2. Tee seuraavaksi kurpitsapesto. Kuori valkosipulinkynsi. Leikkaa kurpitsasta 200 g hedelmälihaa. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
3. Mittaa rosmariinihunajan ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
4. Kuori ja leikkaa yksi keskikokoinen kurpitsa ohuiksi suikaleiksi.
5. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa lehtikaaleista paksuimmat lehtiruodit pois ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
6. Keitä spagetti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Paista sipulit voissa kasarissa, lisää kurpitsasuikaleet sekä lehtikaalit ja kypsennä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Lisää keitetyt, valutetut spagetit, pikkelöidyt rusinat sekä pestokastike paistokasariin. Kuumenna ja laita tarjolle joko lautasille tai koverrettuun kurpitsan kuoreen.
9. Pirskottele pintaan 1-2 rkl rosmariinihunajaa ja parmesaaniraastetta tai lastuja.

Viinisuositus

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kurpitsaa ja fetaa sahrami-rusinasiirapilla

time Created with Sketch.
35 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä