viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kevätpoke

26.04.2018 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Poke-kulho on yksi vuoden 2018 suurimmista ruokatrendeistä, jos amerikkalaisia ja brittiruokalehtiä on uskominen. Havaijilaista alkuperää olevassa ruoassa maukas sushiriisi yhdistyy raikkaisiin päällyksiin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton

35 min + 30 min keittämiseen

*

250 g sushiriisiä

2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

*

Marinoitu lohi:

350 g ruodotonta lohta

1 dl soijaa

3/4 dl seesamiöljyä

2 tl raastettua inkivääriä

1-2 tl Sriracha-chilikastiketta

*

Päälle:

8 vihreää parsaa

2 dl edamame-papuja

vettä

suolaa

2 kevätsipulia

1 pieni kurkku

2 avokadoa

2 tl sitruunamehua

1 merileväarkki

4 rkl täysmajoneesia (esim. Hellman's)

1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi. Tee marinadi. Sekoita lohipalat kulhossa soijan, seesamiöljyn, inkiväärin ja chilikastikkeen kanssa. Anna marinoitua jääkaapissa tunnin.
2. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta kypsä riisi viinietikkaseoksella. Jaa riisit neljään kulhoon ja peitä foliolla.
4. Keitä parsoja noin 5 minuuttia ja papuja noin 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Laita kasvikset kylmään veteen odottamaan.
5. Hienonna kevätsipulit. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi tai puolikuiksi. Viipaloi avokado ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Leikkaa merilevä suikaleiksi.
6. Nosta lohikuutiot marinadeineen riisien päälle kulhoihin. Lisää kasvikset. Viimeistele majoneesilla, seesaminsiemenillä ja merileväsuikaleilla.

Viinisuositus

Julius Silvaner Westhofener Rotenstein Organic 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheinhessen
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä