viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sipuligalette

21.11.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Vinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Rapeapohjainen galette ja täytteenä suolaisen makeaa sipulia, nam! Piiras nautitaan kympin gewürztraminerin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis

1 1/2 tuntia

*

3 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

75 g sulatettua voita

1 tl suolaa

noin 1 dl vettä

*

Täyte:

50 g voita

noin 800 g sipuleita

3 valkosipulinkynttä

1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta timjamia

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 rkl vahvaa sinappia

75 g parmesaania raastettuna

*

Voiteluun:

1 muna

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Kuori ja suikaloi sipulit ohuelti, hienonna valkosipuli.
2. Sulata voi valurautapannussa tai padassa. Lisää sipulit. Paista sipuleita ensin 5 minuuttia hyvällä lämmöllä, laske lämpö miedoksi ja kuumenna välillä sekoitellen noin 45 minuuttia, kunnes sipuli hiljalleen karamelisoituu kullanruskeaksi.
3. Mausta sipuli timjamilla, suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita taikina-ainekset keskenään sipulin kypsyessä. Pyöritä taikina palloksi, anna levätä kelmuun käärittynä 1/2 tuntia.
5. Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan 35 cm:n pohjaksi. Tee piiraspohjaan kääntämällä ja rypyttämällä parin sentin reuna. Voitele reunat halutessasi munalla.
6. Levitä pohjan päälle sinappi, puolet juustosta ja sipulit.
7. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
8. Ripottele loput parmesaaniraasteesta kuuman piirakan pinnalle.

Viinisuositukset

Uusi maailma

Adobe Gewürztraminer Reserva 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rapel
10,59 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vanha maailma

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
12,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tarte tatin kirsikkatomaateista

time Created with Sketch.
40 + 30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä