viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kananpoikagalatiini

26.06.2012 Antti Vahtera

Irrota broilerista koivet ja siivet. Poista luut ja nahka. Jauha koipien ja siipien liha monitoimikoneessa hienoksi. Kaada kerma juoksevana nauhana joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat ja hienonnetut yrtit. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Avaa broileri selkäpuolelta rintaa kohti veitsellä ja poista luu. Yritä pitää rintafileet toisissaan kiinni. Lisää mureke toisen rintafileen päälle ja taita toinen rintafilee […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 broileri

2 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

1 rkl persiljaaa

1 rkl basilikaa

1 rkl kirveliä

1 rkl ruohosipulia

valkopippuria myllystä

suolaa

Tomaatti-smetanakastike

1 dl smetanaa

1 tl Dijon-sinappia

2 rkl tomaattimurskaa (valuta liemi pois)

1 rkl valkoviiniä

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Irrota broilerista koivet ja siivet. Poista luut ja nahka. Jauha koipien ja siipien liha monitoimikoneessa hienoksi.

Kaada kerma juoksevana nauhana joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat ja hienonnetut yrtit. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.

Avaa broileri selkäpuolelta rintaa kohti veitsellä ja poista luu. Yritä pitää rintafileet toisissaan kiinni. Lisää mureke toisen rintafileen päälle ja taita toinen rintafilee sen päälle.

Kääri fileerulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Voit kiristää fileerullaa vielä päistä, jotta se pysyy muodossaan. Kypsennä 80 – 100-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 45 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi ja tarjoile tomaatti-smetanakastikkeen kanssa.

Tomaatti-smetanakastike

Sekoita tomaatit ja smetana kuohkean tasaiseksi ja lisää mausteet.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä