viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kampasimpukkacarpaccio ja muikunmätiä

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8–12 kampasimpukkaa

80 g muikunmätiä

silputtua ruohosipulia

oliiviöljyä

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

(lime-sitruuna)

Valmistusohje

Poista kampasimpukoista mäti ja simpukan sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista (1 mm). Sivele lautasille vähän oliiviöljyä ja lado niille simpukkaviipaleet vieri viereen. Mausta simpukoiden pinta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää päälle tasaisesti muikunmätiä ja hienoksi silputtua ruohosipulia. Pirskottele vielä pinnalle oliiviöljyä. Jos haluat kirpeyttä, voit puristaa simpukoille vähän limetin mehua juuri ennen tarjoilua.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä