viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Juustofondue ginillä

22.02.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

Ginillä päivitetty perinteinen juustofondue, on loistava ja seurallinen tarjottava illanistujaisissa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

valmistusaika 40 min

*

200 g mustaleima-emmentalia

200 g gruyèreä

200 g camembert-juustoa

1 valkosipulinkynsi

3 dl kuivaa, hapokasta valkoviiniä

3-4 rkl giniä

*

Lisäksi:

vaaleaa leipää

ilmakuivattuakinkkua

hillosipuleita

Valmistusohje

1. Raasta juustot karkeasti. Anna juustoraasteen olla huoneenlämmössä, kunnes se ei enää ole kylmää.
2. Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulinkynnellä.
3. Kiehauta viini ja sekoita siihen raastetut juustot.
4. Kiehauta seos uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes massa on sileää.
5. Mausta fondue ginillä.
6. Pidä kuumana, mutta ei kiehuvana. Tarjoile fonduen kanssa tuoretta vaaleaa leipää, esimerkiksi hasselpähkinöillä ja auringonkukansiemenillä maustettua pataleipää. Lisukkeeksi sopii myös ilmakuivattu kinkku, hillosipulit ja cocktailkurkut.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka
Jälkiruoka

Jaloviinaomenat & valkohomejuusto

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä