Ainekset
noin 20 kpl
kasvis, munaton
1 h +3 h tekeytyminen
*
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl vehnäjauhoja
3 3/4 dl täysmaitoa
4 dl manchego-juustoa raastettuna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
mustapippuria
*
Leivitys:
2 munaa
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 dl Panko-jauhoja tai korppujauhoja
*
Kypsennys:
1 l rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Sulata voi ja öljy kattilassa.
2. Lisää joukkoon jauhot ja sekoittele hetki, kunnes seos on tasainen.
3. Lisää joukkoon desilitra lämmitettyä maitoa, kuumenna lähes kiehuvaksi.
4. Kaada kattilaan loput lämpimästä maidosta ja sekoita kunnes seos saostuu (noin 5 min). Anna seoksen kypsyä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia
5. Lisää lopuksi juustoraaste ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta ripauksella rouhittua mustapippuria.
6. Levitä seos öljyttyyn laakeaan astiaan. Anna juustomassan jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin 2 tunniksi, mieluiten yön yli.
7. Pyöritä krokettimassasta lusikan avulla palleroita. Nosta pallerot jääkappiin.
8. Riko leivitystä varten munat lautaselle. Mittaa vehnäjauhot ja pankojauhot omille lautasille.
9. Pyörittele juustopallerot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
10. Anna krokettien tekeytyä jääkaapissa puolituntia ennen kypsentämistä.
11. Kuumenna öljy kattilassa noin 175-asteiseksi. Uppopaista kroketit öljyssä neljä kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita.
12. Nosta kroketit hetkeksi lautaselle talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile lämpimänä mahdollisimman pian.
Vinkki 1: Leivitetyt kroketit voi pakastaa ja kypsentää uppopaistamalla jäisinä.
Vinkki 2: Tarjoa krokettien kanssa sienitapaksia.