Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
45 min
*
600 g kiinteää perunaa
vettä
1 tl suolaa
1 1/2 dl lihalientä
1 pieni punasipuli
3 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomusokeria
1 rkl sinappia
1/2-1 tl hienoa (meri)suolaa
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
*
Lisäksi:
4-8 tuoremakkaraa
hunajasinappia
Valmistusohje
1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kypsennysaika on noin 10-15 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
2. Perunoiden kypsyessä, kuori ja hienonna punasipuli.
3. Kiehauta lihaliemi ja lisää sipulit. Keitä pari minuuttia.
4. Lisää lihaliemen joukkoon etikka, öljy, sokeri, sinappi ja mausteet. Kiehauta ja sekoita kastike. Nosta kattila liedeltä.
5. Valuta ja kuori perunat niiden vielä ollessa lämpimiä. Viipaloi lämpimät perunat kulhoon.
6. Kaada lämmin kastike perunoiden joukkoon ja anna seistä huoneenlämmössä, kannen alla noin 10 minuuttia tai sen aikaa, kun grillaat tai paistat tuoremakkarat.
7. Maista perunasalaattia ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia juuri ennen tarjoilua. Tarjoile perunasalaatti lämpimänä grillatun tai paistetun tuoremakkaran ja hunajasinapin kanssa.
Josef & Philipp Bründlmayer Zweigelt Rosé 2016
Alkon tuotenro 1: