Itävaltalainen lämmin perunasalaatti

Muhevan marjainen ja tanniineiltaan varsin pehmeä zweigelt on monikäyttöinen viini ruokapöydässä. Kokeile itävaltalaisen perunasalaatin ja makkaran kanssa.

45 min

14.09.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta 

gluteeniton, maidoton, munaton

45 min

*

600 g kiinteää perunaa

vettä

1 tl suolaa

1 1/2 dl lihalientä

1 pieni punasipuli

3 rkl omena- tai valkoviinietikkaa

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl tomusokeria

1 rkl sinappia

1/2-1 tl hienoa (meri)suolaa

1/2 tl jauhettua mustapippuria

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

*

Lisäksi:

4-8 tuoremakkaraa

hunajasinappia

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kypsennysaika on noin 10-15 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
2. Perunoiden kypsyessä, kuori ja hienonna punasipuli.
3. Kiehauta lihaliemi ja lisää sipulit. Keitä pari minuuttia.
4. Lisää lihaliemen joukkoon etikka, öljy, sokeri, sinappi ja mausteet. Kiehauta ja sekoita kastike. Nosta kattila liedeltä.
5. Valuta ja kuori perunat niiden vielä ollessa lämpimiä. Viipaloi lämpimät perunat kulhoon.
6. Kaada lämmin kastike perunoiden joukkoon ja anna seistä huoneenlämmössä, kannen alla noin 10 minuuttia tai sen aikaa, kun grillaat tai paistat tuoremakkarat.
7. Maista perunasalaattia ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia juuri ennen tarjoilua. Tarjoile perunasalaatti lämpimänä grillatun tai paistetun tuoremakkaran ja hunajasinapin kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla