viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Italialaiset kastanjatortellinit kana-sherryliemessä

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Joulun lihaliemen italialaisversiossa kastanjan samettinen maku yhdistyy sherryliemeen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

1 h

*

200 g durumjauhoja

2 munaa

tilkka vettä

munaa voiteluun

*

Täyte:

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl voita

250 g esikypsennettyä kastanjaa (supermarketeista)

vettä

1 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

*

Keittämiseen:

vettä

suolaa

*

Kana-sherryliemi:

4 d kanalientä

1 dl sherryä

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista pastataikina. Mittaa jauhot, munat ja pieni tilkka vettä yleiskoneeseen ja sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta hyvin tiivistä.
2. Nosta taikina jääkaappiin asettumaan vähintään 15 minuutiksi.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Kuullota sipulit voissa ja lisää pilkotut kastanjat.
4. Lisää pannuun vettä niin, että kastanjat peittyvät ja keitä pehmeäksi.
5. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta vielä hetki ja siirrä pannun sisältö tehosekoittimen kulhoon.
6. Soseuta täyte sileäksi pyreeksi.
7. Valmista kana-sherryliemi. Mittaa kanaliemi ja sherry kattilaan. Keitä, kunnes jäljellä on puolet.
8. Kauli pastataikina ohueksi levyksi, mieluiten pastakoneella.
9. Leikkaa pyöreällä muotilla (halkaisija 8 cm) pieniä kiekkoja taikinasta.
10. Voitele kiekot munalla ja aseta täytettä keskelle taikinaa.
11. Taita puolikuunmuotoiseksi ja käännä vielä terävät kulmat yhteen.
12. Keitä tortelliineja suolavedessä 3 minuuttia.
13. Mausta kana-sherryliemi suolalla sekä lehtipersiljalla.
14. Nosta tortellineja lautaselle ja kaada lientä päälle. Tarjoile heti.

Viinisuositus

Nino Negri Ca' Brione 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Italia
24,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Alkon talviuutuudet

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talvinen Old Fashioned

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä