Italialaiset kastanjatortellinit kana-sherryliemessä

Resepti
Italialaiset kastanjatortellinit kana-sherryliemessä

Joulun lihaliemen italialaisversiossa kastanjan samettinen maku yhdistyy sherryliemeen.

Ainekset

4 annosta
1 h
*
200 g durumjauhoja
2 munaa
tilkka vettä
munaa voiteluun
*
Täyte:
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl voita
250 g esikypsennettyä kastanjaa (supermarketeista)
vettä
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
*
Keittämiseen:
vettä
suolaa
*
Kana-sherryliemi:
4 d kanalientä
1 dl sherryä
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista pastataikina. Mittaa jauhot, munat ja pieni tilkka vettä yleiskoneeseen ja sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta hyvin tiivistä.
2. Nosta taikina jääkaappiin asettumaan vähintään 15 minuutiksi.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Kuullota sipulit voissa ja lisää pilkotut kastanjat.
4. Lisää pannuun vettä niin, että kastanjat peittyvät ja keitä pehmeäksi.
5. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta vielä hetki ja siirrä pannun sisältö tehosekoittimen kulhoon.
6. Soseuta täyte sileäksi pyreeksi.
7. Valmista kana-sherryliemi. Mittaa kanaliemi ja sherry kattilaan. Keitä, kunnes jäljellä on puolet.
8. Kauli pastataikina ohueksi levyksi, mieluiten pastakoneella.
9. Leikkaa pyöreällä muotilla (halkaisija 8 cm) pieniä kiekkoja taikinasta.
10. Voitele kiekot munalla ja aseta täytettä keskelle taikinaa.
11. Taita puolikuunmuotoiseksi ja käännä vielä terävät kulmat yhteen.
12. Keitä tortelliineja suolavedessä 3 minuuttia.
13. Mausta kana-sherryliemi suolalla sekä lehtipersiljalla.
14. Nosta tortellineja lautaselle ja kaada lientä päälle. Tarjoile heti.

Viinisuositus

Cesani Sanice Vernaccia di San Gimignano Riserva 2015

597447, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DOCG Vernaccia di San Gimignano Riserva / Toscana, Italia
Cesani Vincenzo
Vernaccia Di San Gimignano
17,95 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Liemen tiiviiin aromikas maku ja sherryn kautta tuleva, tietynlainen suolainen aromi ja ”hiivaisuus” tuovat viinin kypsän hedelmäisiä vivahteita miellyttävästi esiin. Viinin pähkinäinen aromi täydentää mukavasti ruoan kastanjan samettista makua. Sekä ruoasta että viinistä löytyvät yrttiset aromit viimeistelevät maukkaan yhdistelmän.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä