viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Hedelmäsalaatti ja olutsorbettia

14.06.2017 Aniko Lehtinen + Kuva Sami Piskonen

1. Kuori hedelmät, paloittele kuutioiksi ja laita kulhoon. 2. Valuta limettimehua hedelmien päälle ja sekoita. Maista ja lisää hunajaa tarpeen mukaan, jos hedelmät ovat hyvin kirpeitä. 3. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli. 4. Valmista sorbetti. Mittaa sokeri, olut ja vaniljatanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton

35 min + 4 h jäätymiseen ja maustumiseen

*

1 pieni terttu viinirypäleitä

1/4 hunajameloni

1/4 vesimeloni

1 kiivi

2 tuoretta viikunaa

1 limetin mehu

(1-2 rkl hunajaa)

*

Kirsikkaolutsorbetti:

2 dl sokeria

3 dl (1 plo) Kriek-kirsikkaolutta

1 vaniljatanko

3 1/2 dl vadelmia

1 valkuainen vaahdotettuna

Valmistusohje

1. Kuori hedelmät, paloittele kuutioiksi ja laita kulhoon.
2. Valuta limettimehua hedelmien päälle ja sekoita. Maista ja lisää hunajaa tarpeen mukaan, jos hedelmät ovat hyvin kirpeitä.
3. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
4. Valmista sorbetti. Mittaa sokeri, olut ja vaniljatanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen ja seos on siirappimaista.
5. Soseuta vadelmat.
6. Nosta vaniljatanko pois kattilasta. Ota kattila liedeltä.
7. Sekoita metallisessa kulhossa kaikki sorbetin ainekset valkuaista lukuun ottamatta.
8. Nosta kulho pakastimeen ja sekoita sorbettia puolentoista tunnin välein voimakkaasti, että rakenne rikkoutuu ja sorbetista tulee hienorakeista.
9. Vaahdota valkuainen ja sekoita valkuaisvaahto sorbettimassan joukkoon toisella sekoituskerralla.
10. Sekoita sorbettia yhteensä noin neljä-kuusi kertaa. Pakasta lopuksi yön yli.
11. Tarjoa hedelmäsalaatti yhdessä kirsikkaolutsorbetin kanssa.

Olutsuositus:

Pikarillinen Kriek-kirsikkaolutta. Kokeile vaikka St.Louis Kriekiä.

 

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä