viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Haukimakkaraa ja Mustajuurimuhennosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa haukifilee kuutioiksi ja jauha kuutiot lihamyllyssä kahteen kertaan hienoksi. Voit tehdä tämän myös tehosekoittimella. Jäähdytä jauhettu kala kylmäksi jääkaapissa. Mausta kalamassa pippurilla ja suolalla. Lisää massaan kylmä kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää vielä keltuaiset ja persilja sekoittaen. Tarkista maku. Pursota makkaramassa yleiskoneen makkarapursottimella tai pursotinpussilla suoleen. Sido narulla haluamasi pituisia makkaroita ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g haukifileetä (nahatonta ja ruodotonta)

valkopippuria myllystä

suolaa

3 dl kermaa

2 keltuaista

1 dl silputtua persiljaa

porsaan suolta

Mustajuurimuhennos

2 mustajuurta

1 dl maitoa + 4 dl vettä

1 rkl voita

2 dl kermaa

1 rkl karkeaa Dijon- sinappia

1 dl suikaloitua lehtipersilja lehtiä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Leikkaa haukifilee kuutioiksi ja jauha kuutiot lihamyllyssä kahteen kertaan hienoksi. Voit tehdä tämän myös tehosekoittimella. Jäähdytä jauhettu kala kylmäksi jääkaapissa. Mausta kalamassa pippurilla ja suolalla. Lisää massaan kylmä kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää vielä keltuaiset ja persilja sekoittaen. Tarkista maku. Pursota makkaramassa yleiskoneen makkarapursottimella tai pursotinpussilla suoleen.

Sido narulla haluamasi pituisia makkaroita ja pistele niihin hammastikulla pieniä reikiä. Pane makkarat kuumaan, suolalla maustettuun veteen (max. 80 astetta). Varo kuitenkin kiehuttamasta. Anna makkaroiden kypsyä kuumassa vedessä. Makkarat ovat kypsiä kun ne pyrkivät nousemaan pintaan. Nosta makkarat jääkylmään veteen jäähtymään. Kuivaa jäähtyneet makkarat ja kuumenna ne pannulla vähässä voissa.

Mustajuurimuhennos

Pese ja kuori mustajuuret hyvin. Viipaloi ne pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Keitä mustajuurisuikaleet maito-vesiliemessä lähes kypsiksi. Siivilöi suikaleet ja jäähdytä ne nopeasti jäävedessä. Kuullota mustajuuret vähässä määrässä voita kuumiksi, lisää kerma ja anna kiehua hetki tiiviiksi. Lisää sinappi, persilja, mausteet ja anna muhennoksen kiehahtaa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä