Grillattua kampelaa

Vahteran resepti
Grillattua kampelaa

Ainekset

600 - 700 g kampelafileetä
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
valko- ja mustapippuria myllystä
merisuolaa

Simpukkakastike

0,5 dl simpukkalientä
2-3 dl kermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 sipuli
2 rkl suolatonta voita
valko- ja mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
suolaa

Valmistusohje

Nosta ruodottomat kampelafileet öljy-sitruunamarinadiin noin 4-5 tunniksi. Laita fileet tämän jälkeen ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa tai pariloi kalat nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen sekä simpukkakastikkeen kanssa.

Simpukkakastike

Silppua sipuli ja keitä valkoviini-simpukkaliemessä lempeällä lämmöllä kokoon noin kolmannes. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä hetki. Mausta kastike ja siivilöi. Juuri ennen tarjoilua vispaa joukkoon voi, jotta saat kastikkeesta pehmeämmän.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä