viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Graavattu pyynrinta

18.10.2018 Kati Pohja + Kuva Sami Repo

Herkullinen, vaalealihainen ja pienikokoinen pyynrinta sopii hyvin graavattavaksi. Tarjoa graavattu pyynrinta näkkileivän päältä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 annosta

munaton

30 min + 12h vetäytyminen

*

2 pyyn rintafileetä

1 l vettä

100 g karkeaa merisuolaa

5 oksaa timjamia

3 oksaa rosmariinia

1 rkl roseepippuria

1 tl mustapippureita

5 inkivääriviipaletta

*

Lisäksi:

ohutta näkkileipää

smetanaa

suolaa

limettimehua

keitettyä perunaa

mustapippuria

timjamia

Valmistusohje

1. Ota lihat sulamaan hyvissä ajoin ennen valmistamista. Puhdista ja kuivaa sulaneet lihat
2. Kiehauta vesi ja lisää suola sekä mausteet. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Upota lihat liemeen 4–5 tunniksi.
4. Nosta lihat liemestä ja valuta. Pakaa lihat tiiviisti kelmuun ja nosta jääkaappiin 2–12 tunniksi.
5. Leikkaa lihoista niin ohuita viipaleita kuin mahdollista ja tarjoa alku- tai cocktailpaloina näkkileivän tai keitettyjen perunoiden päällä, suolalla ja limettimehulla maustetun smetanan, mustapippurin ja timjamin kanssa.

Vinkki: Ohjetta voi soveltaa myös kyyhkyn- ja sorsanfileille. Anna näiden isompien rintalihojen marinoitua pidempään.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä