Filippiiniläiset kanavartaat

Resepti
Filippiiniläiset kanavartaat

Filippiiniläisissä kanavartaissa maistuu adobo-kastike, jonka sielu on soijakastikkeen, etikan ja valkosipulin herkullinen yhdistelmä. Yllätä ja tarjoa vartaat grillatun paksoisalaatin sekä kuohuviinin kanssa.

Ainekset

4–6 annosta
1h + 2 h marinoitumiseen
gluteeniton, maidoton, munaton
*
1 kg broilerin paistileikettä
12 varrastikkua
*
Adobo-kastike:
1 iso salottisipuli
10 valkosipulinkynttä
1/2 dl seesamiöljyä
2 dl soijakastiketta (gluteeniton)
2 dl inkiväärivalkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
2 dl fariinisokeria
10 mustapippuria
4 kaffirlimen- tai laakerinlehteä
*
Paksoisalaatti:
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl sokeria
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2–3 (200 g) paksoita (eli pinaattikiinankaali)
1/2 valko- tai vesimeloniretikka
50 g sokeriherneitä
1 dl krassia tai thaibasilikaa
2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistusohje

1. Poista paisteista mahdolliset luut ja paloittele broileri sopiviksi paloiksi vartaita varten.
2. Valmista kastike. Kuori sipulit. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kuullota hetki seesamiöljyssä pienessä kattilassa.
3. Lisää loput kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
4. Siivilöi kastike ja anna jäähtyä hetki.
5. Kaada puolet kastikkeesta tarjoilukulhoon ja loppuosa broilerien päälle toiseen kulhoon. Anna broilerien marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa.
6. Valmista paksoisalaatin kastike sekoittamalla omenaviinietikka, öljy, sokeri ja inkivääri keskenään.
7. Kumoa maustuneet broileripalat siivilään, anna ylimääräisen kastikkeen valua pois ja pujota palat varrastikkuihin.
8. Grillaa vartaat grillissä mehukkaan kypsiksi.
9. Grillaa samalla myös neljään osaan pitkittäin leikatut paksoit. Paksoita ei tarvitse kypsentää kovin kauaa.
10. Sivele grillauksen jälkeen salaattikastiketta lämpimille paksoille ja nosta ne tarjoiluvadille.
11. Leikkaa retikoista veitsellä hyvin ohuita viipaleita ja nostele ilmavasti tarjoiluvadille. Suikaloi huuhdellut sokeriherneet. Koristele annos sokeriherneillä, tuoreilla yrteillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Viinisuositus

Carrington Vintage Brut 2017

008219, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / South Eastern Australia /
Orlando Wines
Riesling, Sultana
10,49 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Kuohuviinin makea mausteisuus sointuu mukavasti adobo-kastikkeen intensiiviseen makuun. Viinin rusinainen vivahde ja broilerin paahteisuus muodostavat herkullisen yhdistelmän. Kuplat tuovat paksoisalaatin raikkaan luonteen korostuneesti esiin. Maukasta!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä