viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Valkoviinillä ja sahramilla hunnutettu kala-äyriäiskeitto

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
4–5 annosta

Valkoviinillä maustettu kalakeitto tuo ruokapöytään lämpimän tuulahduksen Espanjasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4-5 annosta

maidoton, munaton

30 min + 1 h 20 min keittämiseen

*

1 1/2 l kalalientä

1/2 l valkoviiniä

1 laakerinlehti

3 tähtianista

500 g sinisimpukoita pestynä

250 g hietasimpukoita pestynä

*

Keitto:

4 (400 g) isoa sipulia

50 g voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 punainen chili

100 g herkkusieniä viipaleina

1 rkl kapriksia

8 mustaa oliivia

12 vihreää oliivia

200 g kuhaa ruodottomana ja kuutioina

8 jättiravunpyrstöä kuorittuna

ripaus sahramia

suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kalaliemi, valkoviini, laakerinlehti sekä tähtianikset. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. 2. Lisää liemeen ensin sinisimpukat ja keitä niitä noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat auenneet. Nostele reikäkauhalla liemestä ja anna jäähtyä.
3. Lisää hietasimpukat samaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia. Nostele pois liemestä. Säästä liemi.
4. Kuori ja halkaise sipulit, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
5. Sulata voi kattilassa ja hauduta sipuliviipaleita miedolla lämmöllä 15 minuuttia sekoitellen. Lisää vehnäjauhot ja anna imeytyä.
6. Lisää kuumennettu liemi vähitellen kattilaan. Anna kiehua hiljaa 45 minuuttia.
7. Lisää keittoon hienonnettu chili, viipaloidut herkkusienet, kaprikset ja kokonaiset oliivit. Keitä 10 minuuttia.
8. Kuutioi ruodoton kuha.
9. Lisää jättiravut, kuhat sekä sahrami keittoon. Keitä noin 4 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
10. Tarkista keiton suolaisuus. Lisää lopuksi simpukat keittoon ja tarjoile.

Viinisuositus

Ailalá 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Galicia
14,81 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä