Espanjalainen valkoviinillä ja sahramilla hunnutettu kala-äyriäiskeitto

Resepti
Espanjalainen valkoviinillä ja sahramilla hunnutettu kala-äyriäiskeitto

Valkoviinillä maustettu kala-äyriäiskeitto tuo juhlapöytään lämpimän tuulahduksen Espanjasta.

Ainekset

4-5 annosta
maidoton, munaton
30 min + 1 h 20 min keittämiseen
*
1 1/2 l kalalientä
1/2 l valkoviiniä
1 laakerinlehti
3 tähtianista
500 g sinisimpukoita pestynä
250 g hietasimpukoita pestynä
*
Keitto:
4 (400 g) isoa sipulia
50 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 punainen chili
100 g herkkusieniä viipaleina
1 rkl kapriksia
8 mustaa oliivia
12 vihreää oliivia
200 g kuhaa ruodottomana ja kuutioina
8 jättiravunpyrstöä kuorittuna
ripaus sahramia
suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kalaliemi, valkoviini, laakerinlehti sekä tähtianikset. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. 2. Lisää liemeen ensin sinisimpukat ja keitä niitä noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat auenneet. Nostele reikäkauhalla liemestä ja anna jäähtyä.
3. Lisää hietasimpukat samaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia. Nostele pois liemestä. Säästä liemi.
4. Kuori ja halkaise sipulit, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
5. Sulata voi kattilassa ja hauduta sipuliviipaleita miedolla lämmöllä 15 minuuttia sekoitellen. Lisää vehnäjauhot ja anna imeytyä.
6. Lisää kuumennettu liemi vähitellen kattilaan. Anna kiehua hiljaa 45 minuuttia.
7. Lisää keittoon hienonnettu chili, viipaloidut herkkusienet, kaprikset ja kokonaiset oliivit. Keitä 10 minuuttia.
8. Kuutioi ruodoton kuha.
9. Lisää jättiravut, kuhat sekä sahrami keittoon. Keitä noin 4 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
10. Tarkista keiton suolaisuus. Lisää lopuksi simpukat keittoon ja tarjoile.

Viinisuositus

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä