Chimichurri-marinoitua karitsan paahtopaistia

Resepti

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
*
Chimichurri-kastike:
1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl lager-olutta
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl silputtua kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
pieni pala punaista suippopaprikaa
tuoretta punaista chiliä maun mukaan
1 dl lehtipersiljaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
*
Paahtopaisti:
maustamatonta karitsan paahtopaistia
1 tl hienoa merisuolaa
4 rkl chimichurri-kastiketta

Valmistusohje

1. Kaada kulhoon öljy, etikka ja olut. Purista sekaan sitruunan mehu.
2. Hienonna kastikkeen joukkoon loput raaka-aineet.
3. Tarkista kastikkeen maku ja koostumus.
4. Lisää sokeri, suola ja mustapippuria.
5. Käytä kastikkeesta 4 rkl lihan maustamiseen. Loput voi tarjoilla lihan lisukkeena.
6. Putsaa lihasta kalvot. Mausta suolalla.
7. Kaada 4 rkl chimichurri-kastiketta lihan joukkoon. Hiero kastike lihan pintaan ja anna marinoitua jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään. Myös kastike saa mielellään tekeytyä seuraavaan päivään.
8. Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista.
9. Grillaa karitsan paahtopaistia 180-asteisessa grillissä. Ruskista lihat ensin molemmin puolin. Jatka grillaamista yhteensä noin 20 minuuttia, useasti käännellen.
10. Anna lihan vetäytyä noin 5 minuuttia kypsentämisen jälkeen.
11. Viipaloi liha, mausta tarvittaessa merisuolahiutaleilla. Tarjoile loput chimichurrista lihan lisukkeena.

Vinkki: Karitsan paahtopaisti on hyvää myös kylmänä tai haaleana leikkeleenä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä