Camembert-leipä

Resepti
Camembert-leipä

Maalaisleivän sisään sulatettu camembert tarjoillaan juoksevan sulana kuohuviinin kanssa.

Ainekset

4 annosta
kasvis, munaton
30 min
*
1 maalaisleipä
1 (300 g) camembert-juusto
2 rkl oliiviöljyä
1 oksa rosmariinia
*
Lisäksi:
1/2 granaattiomena
(päärynä- tai omenalohkoja)

Valmistusohje

1. Leikkaa leivän kuoreen juustokiekon kokoinen aukko. Koverra aukosta leipää pois niin, että juustokiekko mahtuu kokonaan leivän sisälle. Revi koverretut leivänpalat suupalan kokoisiksi.
2. Poista juuston kääreet ja aseta juustokiekko takaisin puiseen koteloon. Aseta juustokiekko koteloineen leivän sisälle. Leikkaa juuston pintaan pari viiltoa. Valuta päälle oliiviöljyä ja aseta päälle oksa rosmariinia. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Kuumenna leipää 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
4. Levitä uunipellille leivän sisältä revityt leipäpalat. Jatka paistamista vielä 5–7 minuuttia, kunnes juusto on täysin sulanut ja leipäpalat paistuneet rapeiksi.
5. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja irrota siemenet lohkojen kalvoista. Lisää granaattiomenan siemenet juuston päälle.
6. Tarjoa camambertleipä kuumana. Dippaile juuston joukkoon leivästä revittyjä leivänpaloja sekä halutessasi päärynä- ja omenalohkoja.

Viinisuositus

Spürnasen Riesling Brut 2016

536987, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Deutscher Sekt Pfalz / Saksa
Spürnasen
Riesling
15,48 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä