Broilerinrintaa purjo-voikastikkeessa

Vahteran resepti
Broilerinrintaa purjo-voikastikkeessa

Ainekset

4 broilerinrintaa
2 purjoa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
valkopippuria myllystä
suolaa

Voikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 salottisipuli
100-150 g suolatonta voita
valkopippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
(suolaa)

Valmistusohje

Pariloi luuttomat broilerinrinnat oliiviöljyssä pannulla rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sivele nahan päälle hunajaa. Viipaloi purjo renkaiksi ja nosta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä purjot nopeasti jäisessä vedessä maun ja kauniin värin säilyttämiseksi.

Kypsennä rintafileitä uunissa noin 10-15 minuuttia. Leikkaa ne viipaleiksi ja nosta lautaselle kuivattujen, voissa lämmitettyjen purjorenkaiden päälle. Lisää lautaselle vielä runsaasti voikastiketta.

Voikastike

Silppua salottisipuli ja keitä hiljalleen valkoviinissä kunnessa sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon kunnes jäljellä on noin 2 / 3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä