viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Blinit

02.01.2018 Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

Blinien maun salaisuus on tattarijauhot. Kullankeltaisen ulkonäon takaa paistamiseen käytetty voi, jota on turha säästellä. Viinien suhteen blini on kaikkijuomainen. Lisukkeet lopulta määrittävät, täytetäänkö lasi kuplilla vai ilman.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

noin 30 pientä

*

1/2 pkt (25 g) tuorehiivaa

4 dl täysmaitoa

voita

2 1/2 dl tattarijauhoja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 keltuaista

2 dl ruokajogurttia

4 rkl voisulaa

1 dl olutta

1 tl suolaa

1/4 tl sokeria

3 valkuaista

*

Paistamiseen:

voita

*

Mätilisuke:

mätiä

sipulisilppua

smetanaa

*

Savuporolisuke:

savuporomurua tai viipaleita

mauste- tai suolakurkkuja

hunajaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot.
3. Anna taikinan kohota noin 4 tuntia.
4. Lisää keltuaiset, jogurtti, voisula, olut, suola ja sokeri. Sekoita.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
6. Paista blinit voissa keskilämmöllä molemmin puolin joko blini- tai ohukaispannulla.
7. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä foliolla, jotta ne eivät jäähdy.
8. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

Bliniviinisuositus

Rotari Gran Rosé Brut 2014

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Italia
15,48 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä