BBQ-possuleivät

Resepti
BBQ-possuleivät

Grilliruoka ja olut tekevät kesän. Heittäydy mukaan ja kokeile grillattuja bbq-possuleipiä.

Ainekset

4 annosta
maidoton, munaton
45 min + grillaus
*
600 g Iberico-porsaankassleria
savuolut-bbqkastiketta (ohje alla)
suolaa
mustapippuria
*
Savuolut-bbqkastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3/4 dl ruokokidesokeria
170 g (noin 1 dl) tomaattipyreetä
5 dl savuolutta (esim. Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen)
1 dl worcestershire-kastiketta
1/2 dl hunajaa
1 1/2 dl vettä
sormisuolaa
mustapippuria
*
Mehustettu punasipuli:
1 iso punasipuli
1/2 tl sherryviinietikkaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
*
Lisäksi:
4 ciabatta-sämpylää
4 viipaletta cheddaria (kypsytettyä)
rukolaa

Valmistusohje

1. Valmista savuolut-bbqkastike. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Kuullota sipuleita ja chiliä oliiviöljyssä pienessä kattilassa.
3. Lisää ruokokidesokeri ja anna karamellisoitua hiukan.
4. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää savuolut, worcestershire-kastike, hunaja ja vesi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kokoon, kunnes se on sakeaa ja maut ovat voimakkaat.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Kaada kastike tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Jäähdytä kastike.
7. Valmista mehustettu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita.
8. Nosta sipulit kannelliseen rasiaan, mausta sherryviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sulje kansi, ravista kevyesti. Anna sipulin mehustua vähintään 10 minuuttia.
9. Ota kassler puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Sivele lihan pintaan BBQ-kastiketta.
10. Grillaa porsaaseen kaunis väri grillissä suoralla lämmöllä. Siirrä liha epäsuoraan lämpöön ja grillaa kypsäksi sivellen välillä BBQ-kastikkeella.
11. Mausta kypsä liha pippurilla ja suolalla. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 10 minuuttia.
12. Halkaise sämpylät ja lämmitä nopeasti grillissä.
13. Kokoa leivät. Sivele sämpyläpohjat BBQ-kastikkeella, nosta päälle mehustettua punasipulia. Leikkaa kassler poikkisyin neljään osaan. Nosta lihat sämpylöiden väliin. Aseta lihan päälle cheddaria ja rukolaa, ennen kansisämpylöitä. Tarjoa heti.

Vinkki: BBQ-kastike säilyy hyvin jääkaapissa. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen käyttöä.

Olutsuositus:

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä