viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Bao-sämpylät

27.04.2018 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Oletko maistanut taiwanilaisia bao-sämpylöitä? Täytä ne friteeratulla kanalla, yrtteillä ja limettimajoneesilla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

14 kpl

munaton

45 min + 2 h kohoamiseen

*

1/2 dl taloussokeria

1 1/2 tl kuivahiivaa

2 1/2 dl täysmaitoa (tai vettä)

8 dl erikoishienoja vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1/2 tl riisiviinietikkaa

*

Lisäksi:

1–2 dl jauhoja

1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Liuota sokeri ja hiiva lämpimään nesteeseen. Anna levätä vedottomassa paikassa noin 10 minuuttia tai kunnes pintaan alkaa muodostua kuplia.
2. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot ja leivinjauhe. Tee jauhojen keskelle kolo. Kaada koloon hiivaneste, öljy, suola ja etikka. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa 8–10 minuuttia. Taikinan tulee olla pehmeää ja kimmoisaa.
4. Voitele puhdas kulho kevyesti öljyllä ja kaada vaivattu taikina kulhoon. Peitä kannella tai kelmulla. Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa 1–4 tuntia.
5. Kaada taikina uudelleen kevyesti jauhotetulle pöydälle ja kauli noin 1 cm paksuiseksi levyksi.
6. Leikkaa taikinasta pyöreitä (halkaisija noin 9 cm) paloja metallistanssia tai lasia apunasi käyttäen.
7. Voitele palat kevyesti öljyllä. Taita pyörylät puoliksi ja paina kevyesti kiinni.
8. Nostele sämpylät leivinpaperille ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunnin. Sämpylöiden tulisi kaksinkertaistua.
9. Kypsennä sämpylät muutamassa erässä, 8–10 minuuttia kerallaan, höyrystimessä tai höyryuunissa. Tavallisessa uunissa kypsennettäessä laita uunin pohjalle uunivuokaan kuumaa vettä, älä avaa luukkua turhaan.
10. Täytä sämpylät friteeratulla kanalla ja limettimajoneesilla.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä