Ainekset
4 annosta
20 min
gluteeniton, munaton, kasvis
*
8 dl salaattipinaattia
4 marinoitua artisokansydäntä
100 g provolone-juustoa
4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna
*
Kastike:
2 rkl sitruunamehua
1 tl dijon-sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Tee kastike. Sekoita sitruunamehu, sinappi ja hunaja kulhon pohjalla. Lisää suola ja muutama kierros pippuria myllystä. Kaada seokseen öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Huuhtaise pinaatit. Valuta artisokat ja leikkaa ne hieman pienemmiksi paloiksi. Ota juustosta lastumaisia paloja. Yhdistä kaikki ainekset kastikkeen kanssa.
3. Viimeistele kuivalla paistinpannulla kullan ruskeiksi paahdetuilla pinjansiemenillä.
4. Tarjoa salaatti sellaisenaan tai pastan ja uunilihapullien kanssa.