Argentiinalainen karitsamakkara ”Chorizo de Cordero”

Resepti
Argentiinalainen karitsamakkara ”Chorizo de Cordero”

Ainekset

gluteeniton, maidoton, munaton
2h
*
400 g karitsan niskaa (kassleria)
100 g ihraa tai rasvaista porsaankylkeä
1 punainen paprika
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili
25 g voita
2 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 tl kuivattua oreganoa
ripaus chilijauhetta tai cayennepippuria
*
Lisäksi:
karitsan suolta (liotetaan kylmässä vedessä pari tuntia)
1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Jauha liha ja ihra lihamyllyssä. (Voit myös pyytää lihakauppiasta tekemään sen.) Säilytä liha kylmässä.
2. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet.
3. Grillaa paprikanpuolikkaita kuori alaspäin kovalla lämmöllä grillissä.
4. Kun kuori on musta, nosta paprikat folion päälle ja sulje nyytiksi. Anna paprikan hiostua 10 min.
5. Kuori paprikat.
6. Kuori sipuli. Hienonna sipulit, chili ja kuoreton paprika.
7. Kuullota kasviksia pannulla voissa, mausta suolalla, savupaprikalla, yrteillä ja chilillä. Jäähdytä.
8. Sekoita jäähtynyt kasvisseos lihamassaan. 6. Valmista makkarat makkarakoneella tai käsin pursottaen karitsan suoleen.
9. Voitele huoneenlämpöiset makkarat rypsiöljyllä ja pistele makkaroihin muutama pieni reikä.
10. Paista tai grillaa makkarat ja tarjoile heti grillattujen kasvisten ja chimichurri-kastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit käyttää makkaroihin myös valmiiksi grillattua, säilöttyä suippopaprikaa.

Viinisuositus

McGuigan Bin 3000 Merlot 2014

425657, Alkon tuotesivu
Punaviini / Limestone Coast / Etelä-Australia, Australia
McGuigan Wines
Merlot, Petit Verdot
9,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin lähes hillomaisen makea hedelmä taittaa mukavasti makkaran mausteisuutta. Myös karitsanlihan makkaraan tuoma tiivis aromikkuus nauttii viinin paahteisen makeista vivahteista. Molemmista löytyvä yrttisyys viimeistelee yhdistelmän.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä