Ankka confit

Vahteran resepti
Ankka confit

Ainekset

4 ankankoipea
15 g merisuolaa kiloa kohden
tuoretta timjamia silputtuna
mustapippuria myllystä
ankanrasvaa

Perunapaistos

250 g uuniperunaa
100 g voita
valkopippuria
suolaa

Valmistusohje

Puhdista koipien pallonivel jänteistä, sillä näin paisti pysyy kypsyessä mehevänä. Hiero koipiin suola, pippuri ja timjami. Lado koivet reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle juokseva ankanrasva. Kypsennä 90 asteisessa uunissa noin 8 tuntia, välillä pintaa valellen, kunnes koivet ovat ylikypsiä. Nosta ne reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. Siivilöi rasva seuraavaa käyttökertaa varten. Jäähdytä rasva ja säilytä se kannellisessa purkissa jääkaapissa. Viimeistele ja kuumenna koivet paahtamalla niihin rapea pinta kuumassa uunissa grillivastuksien alla. Tarjoa perunapaistoksen kanssa.

Perunapaistos

Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200 C uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.

Mainos, sisältö jatkuu alla

  • 4 kommenttia artikkeliin ”Ankka confit

    1. Mitä tarkoittaa ankka confit/vahtera ohjeessa 15 meriauolaa kiloa kohden.

    2. Hei

      ja kiitos hyvistä resepteistä. Olisin halunnut varmistaa yhden asian, kun puhutaan merisuolasta niin tarkoitetaanko karkeaa vai hienoa merisuolaa. Tuo suola määrä on aika huikea jos ankankoipia on esim 2,2kg. Lisäksi olisin tiedustellut saako pelkkää ankanrasvaa ostaa jostain?
      Kiitos sinulle vastauksesta jo etukäteen.

      Hyvää pääsiäistä toivottaen.

    3. Hei Anne,

      Kiitos viestistäsi. Sen jälkeen aloin itsekin tarkemmin miettimään tuota suolan määrää ja kaivelin kyseiseen reseptiin liittyvää kirjeenvaihtoa.

      Kävikin ilmi, että oikea suolan määrä on kuin onkin tuo 15g/kg. Tätä palloteltiin aikanaan 15g ja 150g välillä… Pahoittelut tästä sekaannuksesta.

      Tässä tapauksessa kannattaa käyttää hienoa merisuolaa, koska se hierotaan lihan pintaan.

      Ankanrasvaa voi kysellä hyvin varustetuista ruokakaupoista ja kauppahallien herkkumyymälöistä. Helsingissä purkitettua ankanrasvaa myy ainakin DeliDeli Hakaniemen kauppahallissa.

      Terveisin,
      Antti

    4. Mei, minkä viinin laittaisit ankka confitille näin kesällä?

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä