Blinit ja kampasimpukka-lohitartar

Resepti
Blinit ja kampasimpukka-lohitartar

Blinit ovat sesongissa joka talvi. Tämä bliniohje toimii perinteisten täytteiden tai vaikkapa kampasimpukka-lohitartarin kera.

Ainekset

Taikinajuuri (800 g):
5 dl täysmaitoa
1/2 ps kuivahiivaa
1 1/2 rkl suolaa
1 1/2 rkl sokeria
6 dl tattarijauhoja
*
Taikina:
800 g taikinajuurta
1 muna
5 dl olutta
4 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista (vatkattu pehmeäksi vaahdoksi)
*
Paistamiseen:
150 g kirkastettua voita
*
Kampasimpukka-lohitartar:
100 g kampasimpukoita
100 g lohifileetä (nahaton)
ripaus suolaa ja sokeria
2 rkl punasipulia (hienonnettuna)
1 tl ruohosipulia (hienonnettuna)
1 tl kapriksia (pieniä)
1/2 sitruunan mehu
1/2 rkl öljyä
1/2 tl Dijon-sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset keskenään.
2. Anna juuren käydä vuorokausi lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä.
3. Sekoita juureen kananmuna, olut ja vehnäjauhot.
4. Nostele sen jälkeen sekaan vaahdotetut valkuaiset.
5. Paista blinit rapeiksi valurautapannussa, runsaassa kirkastetussa voissa.
6. Valmista kampasimpukka-lohitartar. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Poista kampasimpukoista sitkeä jänne. Leikkaa myös kampasimpukanliha pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi.
7. Yhdistä lohi ja kampasimpukka. Mausta kevyesti suolalla ja ripauksella sokeria. Säilytä jääkaapissa kelmulla suojattuna.
8. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Tee lopuista raaka-aineista maustekastike, johon lisäät hienonnetut sipulit.
9. Mausta lohi-kampasimpukkaseosta 5-10 minuuttia ennen tarjoilua maustekastikkeella.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä