Yrttibroileri ranskalaiseen tapaan

Tuoreyrttien maustama broileri paistuu uunissa meheväksi, kun muistat valella sitä ahkerasti. Maistuu herkulliselta chileläisen pinot noir -viinin kaverina.

13.03.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

15 min + maustuminen ja kypsennys 2 1/2 tuntia

*

1 tuore broileri (n. 1,3 kg)

1 sitruuna

yrttien oksia (salvia, timjami, rosmariini)

*

Yrttivoi:

75 g pehmeää voita

2 valkosipulinkynttä

1 sitruunan raastettu kuori

1 1/2 dl (yhteensä) salviaa, timjamia ja rosmariinia hienonnettuna

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

*

Pinnalle:

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

1–2 dl vettä tai valkoviiniä

Valmistusohje

1. Valmista yrttivoi. Sekoita voihin kuoritut, murskatut valkosipulinkynnet, sitruunan kuoriraaste ja yrttisilppu. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
2. Irrota broilerin nahkaa varoen lihasta sekä koipien että rinnan päältä. Varo, ettei nahka repeä. Työnnä maustevoita mahdollisimman paljon nahkan alle. Jos voita jää yli, painele se rintapalojen päälle. Anna broilerin maustua noin tunti huoneenlämmössä.
3. Työnnä lohkottu sitruuna ja yrttien oksia broilerin sisään. Sivele lintu öljyllä, ripottele pinnalle vielä sormisuolaa ja pippurirouhetta. Jos yrttejä riittää, lisää niitä broilerin pinnalle kaunistukseksi.
4. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Pane broileri reunallisessa vuoassa uuniin. Kaada vuoan pohjalle vähän vettä tai valkoviiniä. Kypsennä broileria 1 1/2 tuntia välillä vuoan pohjalla olevalla liemellä valellen. Anna broilerin levätä peitettynä vartti ennen viipalointia.

Vanhan maailman viinisuositus

Uuden maailman viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla