Ainekset
1 possun sisäfilee
suolaa
mustapippuria myllystä
4 valkosipulinkynttä
4 rkl rosmariinia hienonnettuna
4 rkl salviaa hienonnettuna
2 sardelli- tai anjovisfileetä
noin 3/4 dl oliiviöljyä
*
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
*
Lisäksi:
paistinarua
paistilämpömittari
*
Tarjoiluun ja koristeluun:
tomaattikastiketta
oliiveja
salviaa
Valmistusohje
1. Ota possunfilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa filee auki levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kuoritut valkosipulit, yrtit ja sardellit tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on jämäkkää mutta levittyvää.
3. Levitä tahna possunfileen sisään. Kääri filee rullaksi. Sido rulla paistinarulla.
4. Paista fileeseen kaunis väri voi-öljyseoksessa. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan.
5. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 68 astetta.
6. Anna lihan vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Viipaloi filee ja tarjoa tomaattikastikkeen ja oliivien kanssa. Koristele ruoka muutamalla salvianlehdellä.