viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Possunfilee
Reseptit

Yrteillä täytetty toskanalainen possunfilee

30.03.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Possunfileen sisältä löytyy maukas yllätys toskanalaiseen tapaan - yrteistä ja sardelleista tehty makuraita. Tarjoa sen kanssa tomaattikastiketta ja vaikkapa valkosipulissa paistettua pinaattia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 possun sisäfilee

suolaa

mustapippuria myllystä

4 valkosipulinkynttä

4 rkl rosmariinia hienonnettuna

4 rkl salviaa hienonnettuna

2 sardelli- tai anjovisfileetä

noin 3/4 dl oliiviöljyä

*

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

*

Lisäksi:

paistinarua

paistilämpömittari

*

Tarjoiluun ja koristeluun:

tomaattikastiketta

oliiveja

salviaa

Valmistusohje

1. Ota possunfilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhi pinta talouspaperilla. Leikkaa filee auki levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kuoritut valkosipulit, yrtit ja sardellit tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on jämäkkää mutta levittyvää.
3. Levitä tahna possunfileen sisään. Kääri filee rullaksi. Sido rulla paistinarulla.
4. Paista fileeseen kaunis väri voi-öljyseoksessa. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan.
5. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 68 astetta.
6. Anna lihan vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Viipaloi filee ja tarjoa tomaattikastikkeen ja oliivien kanssa. Koristele ruoka muutamalla salvianlehdellä.

Viinisuositus

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2016

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
20,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Possunfilee, hasselbackan omenat ja omena-portviinikastike

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Simpukka-rapupasta, Pasta allo scoglio

time Created with Sketch.
25 min
Maidoton Pasta

Lue lisää

Angelo Negro – vastuullinen viiniperhe

27.05.2024 Heidi Kleemola + kuva Sanna Lehto

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Klassikot syyskauden ruokapöytään: baroloa ja riistakäristystä

Kaupallinen yhteistyö

11.10.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä