viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Vuoden viinit

Ylikypsä porsaanposki ja valkosipuli-perunapyree

15.11.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + lautanen saijahalko.com

Pehmeäksi hautuneet porsaanposket on täydellinen ruoka Vuoden punaviinin 2018 kanssa. Annos tarjoiltiin myös Viinilehti Wine Awards -gaalaillallisella 2018.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4–6 annosta

gluteeniton, munaton

45 min + 5 h kypsennykseen

*

1 kg porsaanposkia

3 l vettä

75 g suolaa

*

Kastike:

2 porkkanaa

20 pikkusipulia kuorittuna (tai hillosipulikin käy)

2 valkosipulinkynttä viipaleina

200 g pekonia

200 g herkkusieniä

2 dl punaviiniä

2 oksaa timjamia

2 oksaa rosmariinia

2 laakerinlehteä

4 dl demiglace-kastiketta

suolaa

mustapippuria

*

Perunapyree:

600 g perunaa, jauhoista

vettä

suolaa

2 kokonaista valkosipulia

1 rkl öljyä

1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

200 g voita

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja suola.
2. Laita porsaanposket uunivuokaan, kaada liemi päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla ja vielä foliolla.
3. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 5 tuntia.
4. Valmista lihan kypsyessä kastike. Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa porkkanat, putsatut herkkusienet ja pekoniviipaleet paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet.
5. Käristä pekoni kattilassa kypsäksi ja rapeaksi. Lisää kattilaan sienet, porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Jatka paistamista, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
6. Lisää punaviini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä. Lisää yrtit, laakerinlehdet ja demiclace.
7. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 45 minuuttia.
8. Mausta kastike suolalla sekä mustapippurilla.
9. Nosta porsaanposkivuoka pois uunista, kun lihat ovat hautuneet kypsäksi. Nosta lihat uunivuoasta, siirrä kastikkeen joukkoon. Lisää kastikkeeseen poskien haudutuslientä, jos kastike tuntuu paksulta.
10. Valmista perunapyree. Keitä kuoritut perunat suolavedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita kattila vielä hetkeksi liedelle, jotta kaikki neste haihtuu pois.
11. Pyörittele valkosipulit kuorineen öljyssä. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 20 minuuttia. Puserra valkosipulit siivilän läpi ja ota paahtunut pehmeä valkosipuli talteen.
12. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä, lisää valkosipulimassa ja hienonnettu lehtipersilja. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
13. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää voiseos sekaan ja mausta suolalla.
14. Tarjoa perunapyree porsaanposkien ja kastikkeen kera.

Viinisuositus

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini San Antonio
15,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä