Ainekset
2 valkosipulinkynttä
400 g naudanjauhelihaa
2 prk (á 390 g) pastakastiketta, esim. Pirkka Parhaat Ricotta
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
5 dl vettä
½ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
1 ps (500 g) pastaa, esim. Myllyn Paras mini lasagne
2 mozzarella-palloa
1 dl juustoraastetta
1 dl yrttejä hienonnettuna, esim. oregano ja persilja
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Laita isoon uunin kestävään kattilaan tai pataan valkosipulit, jauheliha, pastakastikkeet ja tomaattimurska. Kuumenna ja pilko liha hämmennellen pieneksi.
3. Kun tomaattikastike kiehuu, lisää vesi, mausteet ja pasta. Anna kiehua noin 8 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos tuntuu kovin paksulta tai uhkaa palaa pohjaan.
4. Valuta ja leikkaa mozzarellapallot viipaleiksi. Levitä mozzarellaviipaleet, juustoraaste ja puolet yrteistä pastakattilan pinnalle.
5. Nosta kattila uuniin kuumien grillivastusten alle noin 5 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja saanut väri.
6. Ripottele pinnalle loput yrtit ja tarjoile.