viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Yhden astian lasagne

04.11.2019 Elisa Johansson + kuva Laura Riihelä + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Säästä tiskiä ja aikaa, valmista pikalasagne yhdessä kattilassa ja puolessa tunnissa. Nauti italialaisen punaviinin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 valkosipulinkynttä

400 g naudanjauhelihaa

2 prk (á 390 g) pastakastiketta, esim. Pirkka Parhaat Ricotta

1 prk (500 g) tomaattimurskaa

5 dl vettä

½ tl mustapippuria

¼ tl suolaa

1 ps (500 g) pastaa, esim. Myllyn Paras mini lasagne

2 mozzarella-palloa

1 dl juustoraastetta

1 dl yrttejä hienonnettuna, esim. oregano ja persilja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Laita isoon uunin kestävään kattilaan tai pataan valkosipulit, jauheliha, pastakastikkeet ja tomaattimurska. Kuumenna ja pilko liha hämmennellen pieneksi.
3. Kun tomaattikastike kiehuu, lisää vesi, mausteet ja pasta. Anna kiehua noin 8 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos tuntuu kovin paksulta tai uhkaa palaa pohjaan.
4. Valuta ja leikkaa mozzarellapallot viipaleiksi. Levitä mozzarellaviipaleet, juustoraaste ja puolet yrteistä pastakattilan pinnalle.
5. Nosta kattila uuniin kuumien grillivastusten alle noin 5 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja saanut väri.
6. Ripottele pinnalle loput yrtit ja tarjoile.

Viinisuositus

Terre da Vino Ansisa Barbera d'Alba 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini
13,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kesäkurpitsapasta

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä