Ainekset
4 annosta, gluteeniton, munaton, 30 min + 1 h maustumiseen
*
1/4 mukulaselleri
1 omena
*
Mausteliemi:
2 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl väkiviinaetikkaa
400 g broilerin paistileikettä
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä
*
Lisäksi:
ranskankermaa
saksanpähkinää raastettuna
kukkia ja krassia koristeluun
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi mukulaselleri sekä omena. Laita sellerit ja omenaviipaleet erillisiin suljettaviin minigrip-pusseihin
- Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Kaada lientä sellereille ja omenoille pusseihin ja sulje tiiviisti. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten yön yli viileässä.
- Pilko broilerin paistileikkeet paloiksi. Sekoita mausteet keskenään ja mausta broilerin palat. Anna maustua hetki.
- Paista broilerinpalat pannulla öljyssä rapeaksi.
- Asettele valutetut sellerit ja omenat kauniisti lautaselle, lisää broilerinpalat ja ranskankerma. Koristele annokset lopuksi pähkinällä, kukkasilla sekä krasseilla.