Waldorfin salaatti

Waldorfin salaatti

Waldorfin salaatin nykyversio on kaunis kuin kukka. Kylmä kanasalaatti waldorfin tyyliin saa uutta makua chilistä ja seesaminsiemenistä, ja se nautitaan kuohuviinin kanssa.

30 min
servings 4 annosta

22.04.2019 Arto Ratas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta, gluteeniton, munaton, 30 min + 1 h maustumiseen

*

1/4 mukulaselleri

1 omena

*

Mausteliemi:

2 dl vettä

1 dl sokeria

1/2 dl väkiviinaetikkaa

400 g broilerin paistileikettä

1 tl seesaminsiemeniä

1 tl paprikajauhetta

1/2 tl chilijauhetta

1 tl suolaa

mustapippuria

rypsiöljyä

*

Lisäksi:

ranskankermaa

saksanpähkinää raastettuna

kukkia ja krassia koristeluun

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi mukulaselleri sekä omena. Laita sellerit ja omenaviipaleet erillisiin suljettaviin minigrip-pusseihin
  2. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Kaada lientä sellereille ja omenoille pusseihin ja sulje tiiviisti. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten yön yli viileässä.
  3. Pilko broilerin paistileikkeet paloiksi. Sekoita mausteet keskenään ja mausta broilerin palat. Anna maustua hetki.
  4. Paista broilerinpalat pannulla öljyssä rapeaksi.
  5. Asettele valutetut sellerit ja omenat kauniisti lautaselle, lisää broilerinpalat ja ranskankerma. Koristele annokset lopuksi pähkinällä, kukkasilla sekä krasseilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla