viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Vuohenjuustosalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Pese purjo ja salaatti hyvin. Leikkaa purjo ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita revityn salaatin ja viinietikkakastikkeen kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Paina rengasmuotilla leivät juuston kokoisiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo ettet polta siemeniä. Paahda leivät voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi ja leikkaa niiden päälle 1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Grillaa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g vuohenjuustoa (esim. Riblaire)

1/2 purjoa

8 aurinkokuivattua tomaattia

2-3 rkl pinjansiemeniä

4 paahtoleipäviipaletta

rapeaa salaattia (esim. frisee)

mustapippuria myllystä

maldon suolaa

makeaa balsamico- viinietikkakastiketta

kirkastettua voita

(sulata 50 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas osa)

Valmistusohje

Pese purjo ja salaatti hyvin. Leikkaa purjo ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita revityn salaatin ja viinietikkakastikkeen kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Paina rengasmuotilla leivät juuston kokoisiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo ettet polta siemeniä. Paahda leivät voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi ja leikkaa niiden päälle 1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Grillaa juustoleipiä 200 °C uunissa muutama minuutti, kunnes juusto on saanut kauniin ruskean pinnan. Nosta leivät salaatin päälle ja ripottele annokseen paahdettuja pinjansiemeniä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä