viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Vuohenjuustosalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Pese purjo ja salaatti hyvin. Leikkaa purjo ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita revityn salaatin ja viinietikkakastikkeen kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Paina rengasmuotilla leivät juuston kokoisiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo ettet polta siemeniä. Paahda leivät voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi ja leikkaa niiden päälle 1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Grillaa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g vuohenjuustoa (esim. Riblaire)

1/2 purjoa

8 aurinkokuivattua tomaattia

2-3 rkl pinjansiemeniä

4 paahtoleipäviipaletta

rapeaa salaattia (esim. frisee)

mustapippuria myllystä

maldon suolaa

makeaa balsamico- viinietikkakastiketta

kirkastettua voita

(sulata 50 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas osa)

Valmistusohje

Pese purjo ja salaatti hyvin. Leikkaa purjo ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita revityn salaatin ja viinietikkakastikkeen kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Paina rengasmuotilla leivät juuston kokoisiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo ettet polta siemeniä. Paahda leivät voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi ja leikkaa niiden päälle 1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Grillaa juustoleipiä 200 °C uunissa muutama minuutti, kunnes juusto on saanut kauniin ruskean pinnan. Nosta leivät salaatin päälle ja ripottele annokseen paahdettuja pinjansiemeniä.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä