Ainekset
200 g vuohenjuustoa (esim. Riblaire)
1/2 purjoa
8 aurinkokuivattua tomaattia
2-3 rkl pinjansiemeniä
4 paahtoleipäviipaletta
rapeaa salaattia (esim. frisee)
mustapippuria myllystä
maldon suolaa
makeaa balsamico- viinietikkakastiketta
kirkastettua voita
(sulata 50 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas osa)
Valmistusohje
Pese purjo ja salaatti hyvin. Leikkaa purjo ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita revityn salaatin ja viinietikkakastikkeen kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Paina rengasmuotilla leivät juuston kokoisiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo ettet polta siemeniä. Paahda leivät voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi ja leikkaa niiden päälle 1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Grillaa juustoleipiä 200 °C uunissa muutama minuutti, kunnes juusto on saanut kauniin ruskean pinnan. Nosta leivät salaatin päälle ja ripottele annokseen paahdettuja pinjansiemeniä.