viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Vorschmack

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa lihat isoiksi kuutioiksi. Laita lihat, häränhännät ja kuoritut, viipaloidut sipulit voideltuun uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nostele lihat ja sipulit pois. Lisää tomaattipyree ja jatka häränhäntien kypsennystä 160 asteisessa uunissa kunnes lihat irtoavat luista. Poista häränhännistä lihat ja lisää noin 2- 3 litraa vettä vuokaan luiden päälle ja anna kiehua 220-asteisessa uunissa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 kg luutonta lampaanlihaa (niskaa tai lapaa)

250 g naudanpaistia

1 kg häränhäntiä

3 rkl tomaattipyreetä

300 g matjes-sillifileetä

100 g anjovista

6 keltasipulia

6- 8 valkosipulinkynttä

mustapippuria

ripaus cayennepippuria

vettä

Valmistusohje

Leikkaa lihat isoiksi kuutioiksi. Laita lihat, häränhännät ja kuoritut, viipaloidut sipulit voideltuun uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nostele lihat ja sipulit pois. Lisää tomaattipyree ja jatka häränhäntien kypsennystä 160 asteisessa uunissa kunnes lihat irtoavat luista.

Poista häränhännistä lihat ja lisää noin 2- 3 litraa vettä vuokaan luiden päälle ja anna kiehua 220-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Siivilöi liemi.

Jauha lihat, sipulit, sillit ja anjovikset lihamyllyllä. Nosta jauhettu seos valurautapataan tai paksupohjaiseen kattilaan, lisää lientä ja kuoritut, murskatut valkosipulin kynnet. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen ja lientä lisäten noin 4- 5 tuntia. Vorschmackin pitää valmiina olla samettisen kiinteää. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Tarjoile punajuuren, suolakurkun, sipulin, smetanan ja perunamuhennoksen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä