viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Vorschmack

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa lihat isoiksi kuutioiksi. Laita lihat, häränhännät ja kuoritut, viipaloidut sipulit voideltuun uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nostele lihat ja sipulit pois. Lisää tomaattipyree ja jatka häränhäntien kypsennystä 160 asteisessa uunissa kunnes lihat irtoavat luista. Poista häränhännistä lihat ja lisää noin 2- 3 litraa vettä vuokaan luiden päälle ja anna kiehua 220-asteisessa uunissa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 kg luutonta lampaanlihaa (niskaa tai lapaa)

250 g naudanpaistia

1 kg häränhäntiä

3 rkl tomaattipyreetä

300 g matjes-sillifileetä

100 g anjovista

6 keltasipulia

6- 8 valkosipulinkynttä

mustapippuria

ripaus cayennepippuria

vettä

Valmistusohje

Leikkaa lihat isoiksi kuutioiksi. Laita lihat, häränhännät ja kuoritut, viipaloidut sipulit voideltuun uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nostele lihat ja sipulit pois. Lisää tomaattipyree ja jatka häränhäntien kypsennystä 160 asteisessa uunissa kunnes lihat irtoavat luista.

Poista häränhännistä lihat ja lisää noin 2- 3 litraa vettä vuokaan luiden päälle ja anna kiehua 220-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Siivilöi liemi.

Jauha lihat, sipulit, sillit ja anjovikset lihamyllyllä. Nosta jauhettu seos valurautapataan tai paksupohjaiseen kattilaan, lisää lientä ja kuoritut, murskatut valkosipulin kynnet. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen ja lientä lisäten noin 4- 5 tuntia. Vorschmackin pitää valmiina olla samettisen kiinteää. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Tarjoile punajuuren, suolakurkun, sipulin, smetanan ja perunamuhennoksen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä