viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Vorschmack

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa lihat isoiksi kuutioiksi. Laita lihat, häränhännät ja kuoritut, viipaloidut sipulit voideltuun uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nostele lihat ja sipulit pois. Lisää tomaattipyree ja jatka häränhäntien kypsennystä 160 asteisessa uunissa kunnes lihat irtoavat luista. Poista häränhännistä lihat ja lisää noin 2- 3 litraa vettä vuokaan luiden päälle ja anna kiehua 220-asteisessa uunissa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 kg luutonta lampaanlihaa (niskaa tai lapaa)

250 g naudanpaistia

1 kg häränhäntiä

3 rkl tomaattipyreetä

300 g matjes-sillifileetä

100 g anjovista

6 keltasipulia

6- 8 valkosipulinkynttä

mustapippuria

ripaus cayennepippuria

vettä

Valmistusohje

Leikkaa lihat isoiksi kuutioiksi. Laita lihat, häränhännät ja kuoritut, viipaloidut sipulit voideltuun uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nostele lihat ja sipulit pois. Lisää tomaattipyree ja jatka häränhäntien kypsennystä 160 asteisessa uunissa kunnes lihat irtoavat luista.

Poista häränhännistä lihat ja lisää noin 2- 3 litraa vettä vuokaan luiden päälle ja anna kiehua 220-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Siivilöi liemi.

Jauha lihat, sipulit, sillit ja anjovikset lihamyllyllä. Nosta jauhettu seos valurautapataan tai paksupohjaiseen kattilaan, lisää lientä ja kuoritut, murskatut valkosipulin kynnet. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen ja lientä lisäten noin 4- 5 tuntia. Vorschmackin pitää valmiina olla samettisen kiinteää. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Tarjoile punajuuren, suolakurkun, sipulin, smetanan ja perunamuhennoksen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä