Ainekset
500 g poron sisäfileetä
1 purjo
2 dl kermaa
1 rkl Dijon- sinappia
1 tl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä
suolaa
200 g voitaikinaa
voita paistamiseen
1 muna voiteluun
Valmistusohje
1. Poista fileistä kalvot. Mausta pippurilla, suolalla ja paista paistinpannulla voissa.
2. Jäähdytä ja sivele 1 rkl sinappia fileiden pintaan.
3. Leikkaa purjo renkaiksi ja huuhtele kylmän juoksevan veden alla siivilässä. Lisää laakeapohjaiseen kattilaan 2 rkl vettä ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, lisää purjo ja anna pehmetä hetki sekoittaen.
4. Ripottele sekaan jauhot ja kaada päälle kerma. Anna kiehua hetki hiljalleen kunnes jauhot ovat kypsyneet ja kerma hieman kiehunut kokoon.
5. Mausta 1 rkl sinapilla, pippurilla ja tarkista suola.
6. Kauli voitaikina 1 mm paksuiseksi levyksi. Voitele levyn pinta munalla.
7. Leikkaa levy neljään osaan ja lisää jokaiseen osaan keskelle purjomuhennosta. Nosta fileet purjomuhennoksen päälle ja kääri taikina tiiviiksi paketiksi kiinni.
8. Nosta paketit leivinpaperin päälle uunipellille saumakohta alaspäin ja voitele pinta munalla.
9. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15- 20 minuuttia kunnes taikina kypsää.
10. Tarjoa vaikkapa raikkaan vihreän salaatin kanssa.