Reseptit

Vispattu puolukkapuuro ja kookos-vaniljakastike lakritsilla

09.11.2021 Arto Rastas + kuva Elvi Rista

time Created with Sketch.
1 h

Tiesitkö, että puolukkapuuro ja lakritsi ovat herkullinen yhdistelmä? Makea kuohuviini ja ryhdikäs jälkiruoka ovat makeuksiltaan ja rakenteiltaan tasapainossa ja ne muodostavat jännittävän yhdistelmän.

Ainekset

3 ½ dl vettä

1 ½ dl puolukoita

1 dl sokeria

½ dl mannasuurimoita

¼ tl suolaa

*

Kookos-vaniljakastike:

½ vaniljatanko

½ dl sokeria

3 keltuaista

2 ½ dl kookoskermaa

*

Lakritsi:

200 g pehmeää lakritsia

2 dl vettä

*

Koristeluun:

sokerissa pyöriteltyjä puolukoita

Valmistusohje

1. Keitä vettä ja puolukoita kattilassa 3 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi seos ja siirrä saatu puolukkamehu toiseen kattilaan.
2. Kiehauta mehu, lisää suola, sokeri ja vispaa sekaan mannasuurimot. Anna kiehua noin 10 minuuttia hiljalleen, koko ajan sekoittaen.
3. Jäähdytä puolukkapuuro vatkaamalla sitä sähkövatkaimella, kunnes se on ilmavaa.
4. Keitä kastike. Halkaise vaniljatanko, kaavi sisus ja sekoita siemenet sokeriin. Yhdistä vaniljasokeri keltuaisiin hyvin vispilällä sekoittaen.
5. Kiehauta kookoskerma. Vispaa kerma keltuaismassaan.
6. Siirrä kastike teräskulhoon. Kypsennä kiehuvan vesihauteen päällä 5–8 minuuttia vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike alkaa saostua. Varmista, ettei vesi koske kulhon pohjaa vesihauteessa.
7. Nosta saostunut kastike heti pois vesihauteesta ja jäähdytä kastike.
8. Valmistele lakritsi. Laita lakritsi ja vesi kattilaan. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes lakritsit ovat liuenneet veteen. Jäähdytä.
9. Kokoa annos. Annostele puuro tarjoilumaljaan. Valuta päälle kastiketta ja lakritsia. Koristele sokeroiduilla puolukoilla.

Bersano Brachetto d’Acqui Castelgaro 2019

Alkon tuotenro: 914216

Kuohuviini Italia
13,91 €
0.5 l
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Vuohenjuusto-puolukkaleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Tumma kanipata

Maidoton Liharuoka

Lue lisää

Herkulliset makeat viinit: yhdistä viineille nämä ruoat!

02.11.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Piskonen

Happy hallowine! Juomat kaamosajan juhliin

22.10.2021 Viinilehden toimitus

Huippupunaviini ja lammas-sienipata – syksyn kutkuttavin makupari!

Kaupallinen yhteistyö

11.10.2021 Viinilehden toimitus