Ainekset
Krutongit:
vaaleaa leipää
1–2 valkosipulin kynttä
öljyä
suolaa
mausteita maun mukaan (esim. timjami, oregano, maahumala)
*
Villiyrttisalaatti:
syötäviä villiyrttejä (esim. vuohenputkea, isomaksaruohoa, voikukkaa, ketunleipää)
*
Hunajavinegretti:
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl etikkaa
1 rkl sinappia (esim. Dijon, Turun sinappi tai makea sinappi)
tilkka sitruunamehua
1 salottisipuli hienonnettuna
suolaa
pippuria
Valmistusohje
1. Valmista krutongit. Hyödynnä kaapista löytynyt vaalea leipä tai käytä tuoretta. Leikkaa mieleisiksi paloiksi.
2. Paahda leipäpalat paistinpannussa runsaassa öljyssä rapeiksi.
3. Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulinkynnet, suolaa ja mausteita.
4. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.
5. Valmista hunajavinegretti. Sekoita raaka-aineet keskenään ja lisää lopuksi suolaa maun mukaan.
6. Kasaa villiyrttisalaatti, sekoita vinegretti ja krutongit salaatin joukkoon.