Villiyrttisalaatti

Villiyrttisalaatti, hunajavinegretti ja krutongit

Kolme keittiömestaria kertovat lempireseptinsä mökkikauteen. Valtteri Sinkkosen lempiruoka löytyy mökkipihalta. Villiyrttisalaattiin käytettävät raaka-aineet löytyvät nimittäin pihoilta, metsistä ja ojista. Kokeile esimerkiksi vuohenputkea, isomaksaruohoa, voikukkaa ja hapokasta ketunleipää. Perinteiset salaatit kelpaavat, jos aikaa ei ole hortoilulle. Lisää sekaan vaikkapa herneitä, lehtikaalia, kaupan yrttejä ja marjoja.

17.06.2022 Valtteri Sinkkonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Krutongit:

vaaleaa leipää

1–2 valkosipulin kynttä

öljyä

suolaa

mausteita maun mukaan (esim. timjami, oregano, maahumala)

*

Villiyrttisalaatti:

syötäviä villiyrttejä (esim. vuohenputkea, isomaksaruohoa, voikukkaa, ketunleipää)

*

Hunajavinegretti:

2 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

1 rkl etikkaa

1 rkl sinappia (esim. Dijon, Turun sinappi tai makea sinappi)

tilkka sitruunamehua

1 salottisipuli hienonnettuna

suolaa

pippuria

Valmistusohje

1. Valmista krutongit. Hyödynnä kaapista löytynyt vaalea leipä tai käytä tuoretta. Leikkaa mieleisiksi paloiksi.
2. Paahda leipäpalat paistinpannussa runsaassa öljyssä rapeiksi.
3. Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulinkynnet, suolaa ja mausteita.
4. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.
5. Valmista hunajavinegretti. Sekoita raaka-aineet keskenään ja lisää lopuksi suolaa maun mukaan.
6. Kasaa villiyrttisalaatti, sekoita vinegretti ja krutongit salaatin joukkoon.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla