Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
20 min + 2 h maustumiseen
*
2 (300 g) granny smith -omenaa
1/3 (100 g) kurkkua kuorittuna
1 varsi (50 g) selleriä
3 dl omenamehua
100 g tuoretta pinaattia
1 lime
1/3 tl suolaa
*
Kampasimpukka-kinilaw:
4 kampasimpukkaa
2 rkl kookosviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1 tl vihreää chiliä hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl punasipulia hienonnettuna
1 dl kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
*
Koristeluun:
syötäviä kukkia
Valmistusohje
1. Kaada paloitellut, siemenkodattomat omenat, kuorittu kurkku, varsiselleri sekä omenamehu tehosekoittimeen ja sekoita reilu minuutti.
2. Lisää pinaatti, raastettu limen kuori sekä limestä puristettu mehu ja suola. Sekoita reilu minuutti ja nosta kannu jääkaappiin pariksi tunniksi.
3. Valmista kinilaw. Leikkaa kampasimpukat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa (kookos)etikan kanssa. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi, jonka jälkeen siivilöi etikka pois kampasimpukoista.
4. Sekoita toisessa kulhossa chili, inkivääri, punasipuli, kookosmaito sekä suola. Lisää valutetut kampasimpukat kulhoon ja nosta kylmään maustumaan muutamaksi tunniksi.
5. Siivilöi makukastike pois ja nostele maustuneet ja raakakypsyneet kampasimpukat lautaselle.
6. Sekoita viilentynyt keitto vielä sekaisin tehosekoittimessa ja kaada lautaselle kampasimpukoiden viereen ja päälle.
Vinkki:
Paista kampasimpukoita pannulla kirkastetussa voissa, asettele lautaselle keiton ja kinilaw`n kanssa.