Ainekset
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
1 l vettä
1 tl hienoa merisuolaa
pala pecorinojuustoa
1 luomusitruunan kuori
*
Sitruuna-ruskeavoivinegretti:
50 g luomuvoita
1 tl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kapriksia
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
1. Tee ensin vinegretti. Laita voi kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes se alkaa vaahdota. Sekoita ja odota, kunnes vaahto laskeutuu, hera tummuu, voi tuoksuu pähkinäiseltä ja muuttuu kullanruskeaksi. Kaada kirkas ruskea voi lämpöä kestävään pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon soijakastike, sitruunamehu, veitsellä rouhitut kaprikset ja ruohosipulisilppu.
2. Kuori parsat ja poista kuivat kannat.
3. Kiehauta vesi ja suola. Keitä parsoja 2–4 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
4. Pyöräytä kuumat, valutetut parsat vinegretissä. Viimeistele hienoksi raastetulla pecorinojuustolla ja sitruunankuorella.
Vinkki:
Valmista vinegretti etukäteen ja keitä parsat paikan päällä trangiassa. Voit korvata parsat myös vihreillä neulapavuilla!