viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti
Reseptit

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

13.06.2023 Reseptit Linnea Vihonen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Linnea Vihonen vie retkikokkaamisen uudelle tasolle. Avotulella valmistetuissa eväissä yhdistyvät vaivattomuus ja kotimaisten raaka-aineiden magiikka.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

1 l vettä

1 tl hienoa merisuolaa 

pala pecorinojuustoa

1 luomusitruunan kuori

*

Sitruuna-ruskeavoivinegretti:

50 g luomuvoita 

1 tl soijakastiketta 

1 rkl sitruunamehua 

2 rkl kapriksia

½ dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Tee ensin vinegretti. Laita voi kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes se alkaa vaahdota. Sekoita ja odota, kunnes vaahto laskeutuu, hera tummuu, voi tuoksuu pähkinäiseltä ja muuttuu kullanruskeaksi. Kaada kirkas ruskea voi lämpöä kestävään pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon soijakastike, sitruunamehu, veitsellä rouhitut kaprikset ja ruohosipulisilppu.
2. Kuori parsat ja poista kuivat kannat.
3. Kiehauta vesi ja suola. Keitä parsoja 2–4 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
4. Pyöräytä kuumat, valutetut parsat vinegretissä. Viimeistele hienoksi raastetulla pecorinojuustolla ja sitruunankuorella.

Vinkki:

Valmista vinegretti etukäteen ja keitä parsat paikan päällä trangiassa. Voit korvata parsat myös vihreillä neulapavuilla!

Viinisuositus

Logan Weemala Riesling 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini South Australia
16,15 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Parsadaal

time Created with Sketch.
50 min + linssien liotus min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Haudutetut purjot ja kaprisvinegretti

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä