Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

Linnea Vihonen vie retkikokkaamisen uudelle tasolle. Avotulella valmistetuissa eväissä yhdistyvät vaivattomuus ja kotimaisten raaka-aineiden magiikka.

25 min
servings 4 annosta

13.06.2023 Reseptit Linnea Vihonen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

1 l vettä

1 tl hienoa merisuolaa 

pala pecorinojuustoa

1 luomusitruunan kuori

*

Sitruuna-ruskeavoivinegretti:

50 g luomuvoita 

1 tl soijakastiketta 

1 rkl sitruunamehua 

2 rkl kapriksia

½ dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Tee ensin vinegretti. Laita voi kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes se alkaa vaahdota. Sekoita ja odota, kunnes vaahto laskeutuu, hera tummuu, voi tuoksuu pähkinäiseltä ja muuttuu kullanruskeaksi. Kaada kirkas ruskea voi lämpöä kestävään pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon soijakastike, sitruunamehu, veitsellä rouhitut kaprikset ja ruohosipulisilppu.
2. Kuori parsat ja poista kuivat kannat.
3. Kiehauta vesi ja suola. Keitä parsoja 2–4 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
4. Pyöräytä kuumat, valutetut parsat vinegretissä. Viimeistele hienoksi raastetulla pecorinojuustolla ja sitruunankuorella.

Vinkki:

Valmista vinegretti etukäteen ja keitä parsat paikan päällä trangiassa. Voit korvata parsat myös vihreillä neulapavuilla!

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla